İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin yıllık kirası dudak uçuklattı

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin yıllık kirası dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapmış Rönesans’ın yapacağı bu hastanenin toplam yatırım tutarı 203 milyar Japon Yeni olarak açıklandı. Bu rakam, güncel kurla yaklaşık 6.5 milyar TL’ye karşılık geliyor. 

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin yıllık kirası dudak uçuklattı
16px
24px
23.07.2017 10:55
ABONE OLgoogle

Sağlık yatırımı konusunda Türkiye’nin en önemli firmaları arasında yer alan Rönesans Sağlık Yatırım’ın, Japonya’nın en büyük yatırım ve ticaret şirketlerinden Sojitz ortaklığı ile hayata geçireceği İkitelli Şehir Hastanesi’nin finansal kapanışı geçen hafta tamamlandı.

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen finansal kapanış töreninde, projenin yüzde 30 ortağı Japon Sojitz, projenin ana finansörü Japon Devlet Bankası JBIC, kredi verenlere sigorta sağlayan Japon devlet kuruluşu NEXI ile Japon kredi kuruluşları SMBC, BTMU, DAİ-İCHİ, NİSSAY, SCB ve IYO BANK’ın üst düzey yetkilileri de yer aldı. Yaklaşık 163 Milyar Japon Yeni tutarında kredi sağlanacak olan İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin toplam yatırım tutarı 203 Milyar Japon Yeni olacak.

Çiğdem Toker, hastane yatırımıyla ilgili ilginç bilgiler verdi.

Hacamat, sülük ve şehir hastaneleri 

Hizmetleriyle bu milleti bizimki kadar düşünen bir Sağlık Bakanlığı’na rastlamak zordur. Bir de kafamızı karıştırmasa iyi olacak. 

Bir yanda kupa terapisi, hacamat gibi modern tıp karşısında bilimsel kanıtı olmayan yöntemleri hastanelerde başlatıyor, kurallarını belirleyip meşrulaştırıyor. 

Diğer yandan da dünyanın en gelişmiş inşaat ve medikal teknolojilerini içeren şehir hastaneleri yaptırıp toplayamadığı vergilerimizi kira diye ödüyor. 

Bir yanda 203 milyar Japon Yeni’ne mal olacağı açıklanan dünyanın en büyükleri arasında yer alacak İkitelli Şehir Hastanesi’nde 2000’den fazla sismik izolatör anlatılıyor, diğer yandan da sülük tedavilerinin faydaları. 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapmış Rönesans’ın yapacağı bu hastanenin toplam yatırım tutarı 203 milyar Japon Yeni olarak açıklandı.

Bu rakam, güncel kurla yaklaşık 6.5 milyar TL’ye karşılık geliyor. 

Rönesans şirketi asıl gelirini görüntüleme, otopark, restoran, temizlik, güvenlik gibi alanlardan kazanacak. 
259 milyon TL’yi bir kenara not edin. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta finansman törenine katıldığı İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin yıllık kirası bu. Yani Sağlık Bakanlığı’nın şirkete ödeyeceği tutar tabii. 
2014 fiyatlarıyla diye de not düşeyim.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde