İşsizler dikkat! 30 bin siber güvenlikçi işe alınacak

İşsizler dikkat! 30 bin siber güvenlikçi işe alınacak

Yıldırım, siber saldırıların ülkelerin ekonomilerine yıkıcı etkileri olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin gelecek 5 yılda 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacı olduğunu söyledi.

İşsizler dikkat! 30 bin siber güvenlikçi işe alınacak
16px
24px
21.10.2017 16:51
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, siber saldırıların ülkelerin ekonomilerine yıkıcı etkileri olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin gelecek 5 yılda 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bilgi Güvenliği Derneği'nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlediği "10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı"nın (ISCTURKEY 2017) açılışına katılan Yıldırım, "Gençler iş diyor, işte önünüzde" mesajı verdi.

MİLLİ YAZILIM VE MİLLİ DONANIM

Milli yazılımın önemine de değinen Yıldırım, şöyle konuştu:
"Gençlerimizin daha iyi bir Türkiye'de yetişmesi için bize görev düşüyor. Bu tedbirlerin alınması için üç tane temel unsur var. Birincisi insan. Teknolojiyi hayatın merkezine alan insanı yani kullanıcıyı bilinçlendirmek işin başlangıcı. İkinci unsur yasal düzenlemeler. Üçüncüsü ise teknolojiye yoğunlaşmak. Milli yazılım ve milli donanım gerekiyor. Eğer işin aklı sizde değilse o iş sizin değildir. Beyninin başkasına ait olduğu bir araç size sadakatle hizmet etmeyebilir."

VERİ ALTYAPISI OLUŞTURULACAK

Siber güvenlik alanında uzman yetiştirmek üzere, YÖK ve üniversitelerle çalışmalar yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Uzman açığımızı artık koşar adımlarla tamamlamak zorundayız. Siber suçlarla etkin mücadele için büyük veri altyapısı oluşturmaya da karar verdik. Önümüzde uzun bir yol, yapılacak çok ama çok işimiz var" dedi.

AN BE AN SİBER GÜVENLİĞİ TAKİP EDİYORUZ

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'de halihazırda 1.285 kayıtlı siber güvenlik uzmanının olduğunu belirterek, sektörde yerlilik ve millilikle alakalı çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Sayan an be an Türkiye'nin siber güvenliğini takip ettiklerini söyledi. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nı düzenleyen Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay ise yapılan çalışmalar sonucunda siber güvenlik için toplumda ve karar alıcılarda bir farkındalık oluştuğunu söyledi. Atalay, Türkiye'nin artık daha az siber saldırıya maruz kaldığını belirtti.

BAKAN MİLLİLİK VURGUSU YAPTI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da siber güvenlik alanında yerlilikle yetinilmeyip milliliğin ön plana çıkarılması gerektiğini savundu. Bakan Arslan "Bu, sektörün paydaşları olarak daha çok mesafe almamız lazım. Sektörün, tarafların işin içine daha çok girmesi gerektiğini, bizim de koordinasyon görevini daha iyi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde