İsrail'den resepsiyona katılan gazetecilere zulüm!

İsrail'den resepsiyona katılan gazetecilere zulüm!

İsrail’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda alınan aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösteren bazı gazeteciler resepsiyona katılmadı. gazetecilere, denetimden geçtiğine dair plastik bilezik takılması da tepki topladı.

İsrail'den resepsiyona katılan gazetecilere zulüm!
16px
24px
30.04.2015 07:51
ABONE OLgoogle
İsrail’in 67’nci kuruluş yıldönümünde Ankara’da Swis Otel’de düzenlenen resepsiyonu takip eden gazeteciler iki kez x-ray cihazından geçirilmelerine rağmen ayakkabılarının içine kadar didik didik arandı. Bu uygulama büyük tepki çekti.


İsrail’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda alınan aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösteren bazı gazeteciler resepsiyona katılmadı

İsrail’in kuruluşunun 67. yıl dönümü, Swiss Otel’de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Hükümetten kimsenin katılmadığı resepsiyona, eski Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Kemal Gürüz ve yabancı misyon şefleri katıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass resepsiyonda gazetecilerin ilgi odağı oldu. İsrail Maslahatgüzarı Amira Aviyo Oron ve Büyükelçilik Basın Sözcüsü Nizar Amer konukları kapıda karşıladı. Resepsiyon, Türk ve İsrail marşlarının okunması ile başladı.

  Oron yaptığı konuşmada, 14 Mayıs 1948 tarihinde David Ben Gurion’un devletin varlığını devam ettirme kuşkularına rağmen İsrail’in kurulduğunu ilan ettiğini belirterek, binlerce yıllık vizyon ve hayalin gerçek olduğunu söyledi.

HÜKÜKETTEN KATILIM OLMADI

İsrail'in Ankara'da ikinci katip seviyesindeki Maslahatgüzarı Amira Oron'un ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle bu akşam Swissotel'de verdiği resepsiyona hükümetten yine katılım olmadı.Bu tablo, İsrail'in özür dilemesinin üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinin hala tamamlanamadığının göstergesini oluşturdu.
 
Türkiye ile ilişkileri önem arz eden ülkelerin Ankara'daki büyükelçiliklerinin ülkelerinin ulusal günleri nedeniyle verdikleri resepsiyonlar; diplomasinin kodları ile bakıldığında o ülke ile Türkiye'nin ilişkileri konusunda önemli ipuçları veren bir davet özelliği taşır.
 
AYAKKBILAR ÇIKARTILDI 
 
Konuklara İsrail ve Türk yemekleri sunuldu. Resepsiyon öncesi alınan aşırı güvenlik önlemleri ise kriz yaşanmasına neden oldu. Gazeteciler sıkı şekilde arandıktan, ayakkabıları ve üzerlerindeki metal eşyalar çıkartıldıktan sonra salona alındı. Alınan bu aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösteren bazı gazeteciler ise, resepsiyona katılmadan oteli terk etti.



Davetliler dışında kontrolden geçen görevli gazetecilere, denetimden geçtiğine dair plastik bilezik takılması da tepki topladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde