İspanyol giyim mağazası devine icra işlemi

İspanyol giyim mağazası devine icra işlemi

Zara'ya mal üreten şirketin aniden kapatılması sonucu alacaklarını alamayan işçiler için ünlü giyim firmasına icra işlemi başlatıldı.

İspanyol giyim mağazası devine icra işlemi
16px
24px
08.11.2017 15:18
ABONE OLgoogle

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, Zara, Mango, Next gibi firmalara mal üreten Bravo hazır giyim fabrikasının aniden kapatılıp sahibinin kayıplara karışması üzerine alacaklarını alamayan 146 işçi için icra yoluna gittiklerini anlattı.

Zara’nın resmi belgelerde imzası olduğunu söyleyen Asalettin Aslanoğlu, “İşçilerin 3 milyon TL kadar bir alacağı var. Zara bu parayı ödeyebilirdi. Ancak ‘önceden imzaladığımız başka bir anlaşma var’ diyerek işçilerin haklarını ödemedi. Bunun yerine başka bir faktöring şirketine 5 milyon lira kadar bir ödeme yaptılar.” açıklamasında bulundu.  Bravo Hazır Giyim işçilerinden Zara'da etiketli protesto

Daha önce de farklı bir giyim markası ile benzer bir durumu yaşadıklarını belirten Asalettin Aslanoğlu, ‘işçilerin hakkını vermeyen firma ile giyim markası arasındaki bağlantıyı kanıtladıktan sonra işçi arakadaşlarımıza hakları teslim edildi. Umuyorum burada da aynı şey olacak” dedi.

ETİKETLE PROTESTO ETMİŞLERDİ

Dünya'nın en büyük markalarından Zara'ya üretim yapan Bravo hazır giyim işçileri fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine alacaklarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını almak amacıyla, İstanbul'daki Zara mağazalarına giderek ürünlere o ürünleri ürettiklerine dair etiket yerleştirmişlerdi.

İşçiler tüketicilere “Biz, aldığınız ürünü üreten Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son 3 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan, fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara’ya söyleyin paramızı ödesin!” sözleryile sesini duyurmaya çalışmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde