İspanya'da ikinci terör saldırısı girişimi: 5 saldırgan öldürüldü

İspanya'da ikinci terör saldırısı girişimi: 5 saldırgan öldürüldü

İspanya Cambrils'te Barcelona'nın ardından düzenlenen terör saldırısında polisin düzenlediği operasyonla 5 saldırgan vurularak öldürüldü. 6 sivilin ve 1 polisin de yaralandığı gelen bilgiler arasında

İspanya'da ikinci terör saldırısı girişimi: 5 saldırgan öldürüldü
16px
24px
18.08.2017 07:49
ABONE OLgoogle

AP'nin haberine göre; Katalan polis kaynakları  bomba kemeri taşıyan ve sivil bir araçla kaçmaya çalışan 5 şüphelinin öldürüldüğünü açıkladı

Reuters'un edindiği bilgilere göre; polis, Cambrils'teki saldırının 'terör saldırısı' olduğunu ve saldırganların vurularak öldürüldüğünü doğruladı. Saldırganların Barcelona kentindeki saldırı ile ilgileri olduğu kaydedildi.  Katalan polisi sözcüsü, Cambrils'te düzenlenen operasyonda 5 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Olayda 6 sivil ve 1 polis memuru yaralandı.

Barselona'da terör: 13 ölü, 100 yaralı... Kaçan saldırganlar Türk restoranını bastı

Polis, öldürülen kişilerin Barcelonadaki saldırı ve Alcanar kentinde akşam saatlerinde bir evde yaşanan patlamayla bağlantıları olduğu varsayımı üzerinde durduklarını ifade etti.

Ayrıca şüphelilerin üstünde intihar yeleği bulunup bulunmadığının araştırıldığı ve kontrollü patlatma yapılmasının planlandığı duyuruldu.

Barcelonanın yaklaşık 200 kilometre güneyinde Alcanar kentinde bir evdeki patlamada bir kişi ölmüş, polis, patlamanın Barcelona saldırısıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.

Barcelona'da dün bir minibüs kalabalığın arasına dalmıştı,  13 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısını DEAŞ üstlenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde