İşçilere böyle sesleniyorlar: "Hayvanlar moronlar maymunlar"

İşçilere böyle sesleniyorlar: "Hayvanlar moronlar maymunlar"

Ivanka Trump, giyim ve aksesuar markasının Endonezya’daki fabrikasında yaşandığı iddia edilen düşük ücret ve sözlü taciz iddiaları sebebiyle eleştiri oklarının haline geldi...

İşçilere böyle sesleniyorlar: "Hayvanlar moronlar maymunlar"
16px
24px
15.06.2017 05:32
ABONE OLgoogle

Ivanka Trump'a ait giyim ve aksesuar markasının Endonezya’daki fabrikasında yaşandığı iddia edilen düşük ücret ve sözlü taciz iddiaları sebebiyle eleştiri oklarının haline geldi.

Guardian’a konuşan işçiler düzenli bir şekilde fazla mesai yaptıklarını, fazla mesai ücreti almadıklarını ve Asya’daki en düşük asgari ücretlerden birini aldıklarını ifade edip, kendilelerine hedef olarak konulan üretim ölçeğine ulaşmanın da mümkün olmadığını söyledi.

İşçiler, ayrıca yöneticilerin kendilerine “hayvanlar, moronlar, maymunlar” gibi aşağılayıcı ifadeler ile seslendiklerini belirtti.

Çocuklarının yaşam masraflarını bile karşılayamadıklarını söyleyen işçiler, abartılı çalışma saatlerine rağmen ayda 136 Euro’ya tekabül eden bir ücret aldıklarını iddia etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde