İşbirliğinin kanıtı: Zarrab sanık listesinden çıktı, itirafçı olduğu kesinleşti

İşbirliğinin kanıtı: Zarrab sanık listesinden çıktı, itirafçı olduğu kesinleşti

ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut, Reza Zarrab'ın savcılıkla işbirliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmaya katılmaycağını belirtti.

İşbirliğinin kanıtı: Zarrab sanık listesinden çıktı, itirafçı olduğu kesinleşti
16px
24px
22.11.2017 12:58
ABONE OLgoogle

ABD'de görülen Reza Zarrab davasıyla ilgili çarpıcı iddialar geldi. RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut, Reza Zarrab'la ilgili "itirafçı mı oldu?" sorusuna yanıt verdi.

Zarrab ile 3 hafta önce bir görüşme yaptığını ancak görüşmenin detaylarına girmeyeceğini belirten Akbulut, Zarrab'ın yanı sıra aynı davada yargılanan tutuklu Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın da savcılıkla işbirliği yapma ihtimalinin belirdiğini öne sürdü.

İŞBİRLİĞİNİN KANITI

Reza Zarrab'ın duruşmalara katılmayacağını ifade eden Akbulut, "Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla'nın ismi var" dedi.

Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla'nın isminin olmasının Zarrab'ın savcılıkla işbirliği yaptığının kanıtı olduğunu belirtti.

ATİLLA'NIN ANLAŞMASI DA SÜRPRİZ OLMAZ

Duruşmada, Zarrab'ın sanık değil "tanık" olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut şunları söyledi: "Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın çıkacağı duruşmada, Zarrab'ın şahit olma ihtimali var. Zarrab savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı. Şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla'nın savunmaları çökecek. Zarrab'ın şahitlik yapması, Hakan Atilla'yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Zarrab'ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla'nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla'nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde