İşadamlarına müjde: Sonunda kalkıyor

İşadamlarına müjde: Sonunda kalkıyor

İş adamları tarafından tepkiyle karşılanan kredi alımında eş rızası şartı kalkıyor.

İşadamlarına müjde: Sonunda kalkıyor
16px
24px
26.02.2013 08:48
ABONE OLgoogle

İş adamları tarafından tepkiyle karşılanan kredi alımında eş rızası şartı kalkıyor. Bundan sonra ticari işletme sahipleri ile esnaf ve sanatkarın kullanacakları kredi kefilliğinde eşin rızası aranmayacak

 Başta Gümrük Kanunu olmak üzere bir çok kanunda değişiklik öngören ‘torba tasarı’ Meclis’e sunuldu.

Tasarı ile yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 15 lira harç alınmaya devam edilecek, ancak Bakanlar Kurulu bu miktarı sıfıra kadar indirmeye yetkili olacak. Çıkış tarihi itibariyle yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, KKTC’ye kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı ile Bakanlar Kurulu’nca belirlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

KAMUOYUNA İLAN EDİLECEK

Tasarıya göre, tütün ve tütün mamulleri, alkollü içkiler, akaryakıt, uyuşturucu, silah ve mühimmat, elektronik eşya ve canlı hayvan, et, çay, şeker, zeytin gibi gıda maddeleri ile gerekli görülen hallerde diğer kaçakçılık türleri ile ilgili mahkumiyet hükmü kesinleşenler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca kamuoyuna ilan edilebilecek.

KAÇAK AKARYAKIT KAMU KURUMLARINA

Elkonulan kaçak akaryakıttan teknik düzenlemelere uygun olanlar il özel idareleri, il özel idaresi bulunmayan yerde defterdarlıklar tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerin kullanımına bedelsiz tahsis edilerek tasfiye edilecek. Kara, hava ye deniz hudut kapılarında elkonulan kaçak akaryakıt ile gümrüğe terkedilen akaryakıt da kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerin kullanımına tahsis edilerek tasfiye edilecek.

RAFİNERİCİ ALMAK ZORUNDA

Numune analiz sonuçları teknik düzenlemelere uygun olmayan kaçak akaryakıt, il özel idaresi veya defterdarlık tarafından en yakın rafinericiye satılacak. Rafinerici, bu ürünleri almakla yükümlü olacak. Satış bedeli genel bütçeye gelir kaydedilecek. Yargılamanın, kaçak akaryakıt sahiplerinin lehine sonuçlanması halinde; tutar faiziyle hak sahibine ödenecek.

KİMLİKLERİ AÇIKLANMAYACAK

Kaçak akaryakıt suçlarını ihbar edenlerin kimliği hiçbir şekilde açıklanmayacak. Bu kişiler hakkında tanıkların korunmasına ilişkin hükümler uygulanacak.

EŞ RIZASI KALKIYOR

Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi, ticaret şirketinin ortak ya da yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkar tarafından mesleki faaliyeti ile ilgili olarak verilecek kefaletler ve kullanılacak kredilerde, eş rızası aranmayacak.  (Radikal)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde