İşadamına yeşil pasaport, karşılıksız çeke hapis

İşadamına yeşil pasaport, karşılıksız çeke hapis

Karşılıksız çeke hapis getiren tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

İşadamına yeşil pasaport, karşılıksız çeke hapis
16px
24px
01.07.2016 12:35
ABONE OLgoogle
Tasarıyla bankalar, 31 Aralık 2016 tarihinden sonra karekodsuz çek yaprağı veremeyecek. Yabancı bankalar ise bu zorunluluktan muaf olacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”na göre, çek hesabı açtırmak isteyenler bankaya adli sicil kaydı verecek.

Üzerinde tarih bulunan ve kanuni süresinde ibraz edilen çekle ilgili karşılıksız işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında, hamilin şikayeti üzerine, her bir çekle ilgili olarak, 1500 güne kadar adli para cezasına hükmolunacak. Çekte adli para cezalarının ödenmemesi halinde, kamuya yararlı bir işte çalıştırma kararı verilmeksizin doğrudan hapis cezasına çevrilecek.

İşadamına yeşil pasaport

Son 3 yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulunun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine, Bakanlar Kurulunca belirlenen esaslara göre 2 yıl süreyle hususi damgalı (yeşil) pasaport verilebilecek. 

Tasarının görüşmeleri sırasında en uzun müzakereler “varlık barışı” maddesinde yapıldı. Başbakan Yardımcısı Canikli, Türkiye’nin her zaman sermayeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Biz dışarıdan temiz parayı istiyoruz. Bundan daha ideal bir düzenleme gelmez. Biz hiç bir ilave koruma zırh da sağlamıyoruz. Çünkü gelen para sistem içinde olan para. Sistemden gelen para olduğu için de kara para olamaz” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde