İş dünyasına baskı artacak

İş dünyasına baskı artacak

CHP'li Faik Öztrak, iş dünyasından tanınmış isimlerin yönettiği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun hükümete bağlanmasıyla, iş adamları üzerindeki siyasi baskıların artacağını söyledi

İş dünyasına baskı artacak
16px
24px
22.09.2014 07:03
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Hükümet DEİK mevzuatında yaptığı baskın değişikliklerle iş dünyası üzerindeki kontrol ve baskısını arttırdı.

Bu suretle ekonominin günlük işleyişine daha fazla müdahale ederek, kendine yeni siyasi rant; yandaşlarına ise yeni ikbal kapıları açmanın peşinde olduğunu ortaya koydu” diye konuştu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na ilişkin son düzenlemeleri yazılı bir açıklama ile değerlendiren Öztrak, “Hükümetin itimadına mazhar iş adamlarının veya kuruluşların yurtdışındaki ticari iş ve yatırımları kolaylaşırken, hükümetin hoşlanmadığı iş adamlarının veya kuruluşların iş ve yatırım yapmaları daha da güçleştirilecektir. Bu, AKP iktidarının bu güne kadar bu ülkede yaşanan tüm krizlerin ana nedeni olan ekonominin günlük işleyişine müdahale etme alışkanlığını acımasızca sürdüreceğini ortaya koymaktadır” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde