İş dünyası yeni hükümetten acil icraat bekliyor

İş dünyası yeni hükümetten acil icraat bekliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümetle ilgili iş dünyası acil ekonomiye odaklanmasını istedi. İşte Başkanların açıklamaları...

İş dünyası yeni hükümetten acil icraat bekliyor
16px
24px
24.11.2015 15:27
ABONE OLgoogle
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet  Tanrıverdi: “Yeni hükümetin bir an önce ekonomiye odaklanmasını bekliyorum”

Yeni hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Tüm kabine üyelerine başarılar diliyoruz.  Türkiye’nin gelecekteki büyük hedeflerini hayata geçirecek çalışmaları hep birlikte yapmayı umuyoruz. Seçimlerle geçen bir dönemin ardından artık ekonomiye odaklanıp ihtiyaç duyulan reformların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Öte yandan Rusya bizim açımızdan önemli bir pazar. Ülke olarak toplamda 6.1 milyar dolarlık ihracatımız söz konusu.  Bu rakamın 1.1 milyar dolarlık kısmını tekstil ve hazır giyim ihracatı oluşturuyor. Bu rakamların üzerine bavul ticaretini ve turizmi de eklediğimizde ortaya ciddi bir ekonomik değer çıkıyor. Bugün Suriye sınırında yaşanan ciddi gelişmelerin Rusya ile ilişkilerimize zarar vermeden diplomatik yollardan çözülmesini arzu ediyoruz.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: 2023'e taşıyacak kabine 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı yeni hükümeti kutladı. 

Çağlar, "Yeni hükümette görev yapacak sayın bakanları, en samimi başarı dileklerimle kutluyorum, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kabinede hem 13 yılın tecrübesini sürdürecek, hem de yeni bir enerjiyle çalışacak isimleri bir arada görmekten memnunuz" dedi. 

Başkan Çağlar, yapısal reformlarla hükümetin yeni bir başarı hikayesi yazacağına emin olduklarını belirterek, şunları söyledi: 

"64. Hükümetin Türkiye'yi ve ekonomiyi 2023 hedeflerine taşıyacak, refahımızı artıracak, çözüm bulacak çalışmaları gerçekleştireceğine yürekten inanıyoruz. Yeni hükümetin plan ve kararlarını hayata geçirmek için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini üstlenen Sayın Bülent Tüfenkci ile ülkemiz ticaretine atılım yaptıracak yeni çalışmalara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” 

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat:
“Yeni hükümet ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun”


Öncelikle Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan yeni hükümetin ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başta ekonomi olmak üzere uzun zamandır ötelenen sorunlarımız var. Yeni hükümetin bir an önce ekonomiye odaklanacağına ve sorunların çözümü için çalışacaklarına inanıyorum.

Suriye sınırında düşürülen Rusya uçağına gelince: Türkiye ile Rusya arasında gerginlik olmasını elbette arzu etmeyiz. Genelkurmay açıklamasından olayın Rus uçağının Türkiye’nin angajman kurallarını ihlali sonucu gerçekleştiği anlaşılıyor.  Benzer tatsız olayların yaşanmaması için umarım, bölgede uçuş yapan taraflar bundan sonra daha dikkatli davranırlar.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:
“Ekonomide istikrarın süreceğine inanıyoruz”


Türkiye son 6 ay içinde geçirdiği 2 seçim sürecini, istikrarlı yapısı sayesinde hiçbir olumsuzluk olmadan tamamladı. Bugün gelinen noktada, tek parti hükümetinin kurulmasıyla ekonomide istikrarın süreceğine inanıyoruz. Artık bundan sonra, Hükümetin güvenoyu almasını takip edecek özellikle 90 günlük sürede önemli projelerin yürürlüğe sokulacağını, planlanan icraatların hemen gerçekleştirilmeye başlanacağını düşünüyoruz.  Perakende sektörü özelinde bakarsak, ekonomideki ve siyasetteki bu istikrarlı yapının büyüme rakamlarımızı çok olumlu etkileyeceğine inanıyoruz.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde