İş Bankası’nda ‘mafya’ skandalı

İş Bankası’nda ‘mafya’ skandalı

İş Bankası’nın bir bölüm personelinin galerici ve avukatlarla gizli işbirliği yaptığı ileri sürüldü.

İş Bankası’nda ‘mafya’ skandalı
16px
24px
19.04.2014 09:43
ABONE OLgoogle
İş Bankası’nın bir bölüm personelinin galerici ve avukatlarla gizli işbirliği yaptığı ileri sürüldü. İddiaya göre, taşıt kredisi kullanıp ödeyemeyen tüketicilerin hacizli araçları düşük fiyattan satılıyor

Atatürk’ün kurduğu ve halen hisselerinin bir kısmı CHP tarafından kontrol edilen Türkiye İş Bankası ilginç bir skandal ile çalkalanıyor.

İddiaya göre, bazı banka personeli, avukat ve galericilerle iş birliği yaparak, taşıt kredisi kullanıp geri ödeyemeyen  vatandaşların araçlarını düşük bedelden satışa çıkarıyor. Bu yöntemle milyonlarca liralık haksız kazanç elde edilirken, vatandaşlar da zor durumda kalıyor.

Bu çerçevede, banka kredisi ile satın aldığı aracı el konulan ve bu araç düşük bedelle “tanıdık” galericilere satılan vatandaşlar, bankaya ve CHP’ye şikâyet mektubu gönderdi. Mektuplarda, “İş Bankası’nda, banka-galeri-avukat” mafyası mı var” sorusunun yöneltilmesi dikkat çekti. 

SKANDAL BİR İHBARLA BAŞLADI

Türkiye İş Bankası’nın Kıbrıs şubesinden 30 bin euro taşıt kredisi kullanan bir vatandaş, yaklaşık beş ay önce banka yönetimine bir mektup gönderdi. Mektupta, vatandaş 30 bin euroluk kredi kullandığını ve kredi ile bir araç satın aldığını bildirdi. Vatandaşın mektupta yer alan bilgilerine göre, kredinin 18 bin eurosu ödendi.

12 bin euroluk kısmında ise üç taksit ödenmedi. Banka ise jet hızıyla, haciz kararı çıkarttı ve vatandaşa, borcun tamamını kapatması için yaklaşık iki hafta gibi bir süre verdi. Bu süre içinde araç piyasa fiyatının çok altında satıldı.

Mektupta, vatandaş yaptığı araştırma sonucunda, aracı bir galericinin aldığını tespit ettiğini ve söz konusu galerici ile bazı banka personelinin ve banka avukatlarının iş birliği yaptığını belirlediğini öne sürdü.

Vatandaş ihbar mektubunda, “Atatürk’ün bankasında, bazı personelin, haksız kazanç elde etmek için, “taksitlerini aksatan” vatandaşların araçlarını yarı fiyatına sattığını iddia etti.

Aynı vatandaş, bankada bir mafya sisteminin kurulmuş olduğunu da iddia etti. Bankanın, ihbar üzerine gerekli incelemeleri başlattığı ancak inceleme konusunda bir ilerleme sağlanamadığı öğrenildi.

Vatandaşın, iddiaları konusunda bir sonuç alamaması üzerine aynı mektubu, CHP’li bazı yöneticiler ile kamu kurumlarına da gönderdiği kaydedildi. Kurumların konuyla ilgili iddiaları ise incelemeye aldığı bildirildi.
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde