İş Bankası 1 kuruşun peşine düştü

İş Bankası 1 kuruşun peşine düştü

İş Bankası’nın 1 kuruşluk borçlarla ilgili haciz ve takip kararları aldığı ortaya çıktı.

İş Bankası 1 kuruşun peşine düştü
16px
24px
20.04.2014 06:27
ABONE OLgoogle
İş Bankası’nın 1 kuruşluk borçlarla ilgili haciz ve takip kararları aldığı ortaya çıktı. Zor durumda kalan tüketiciler borcun çok üzerinde takip masrafı ödemek zorunda kalıyor
 
Türk bankacılık sektöründeki  “evlere şenlik”  borçların ardı arkası kesilmiyor. Bu konuda en fazla şikâyet edilen bankaların başında ise Atatürk’ün kurduğu Türkiye İş Bankası geliyor. İş Bankası’nın, kuruşluk borçlarla ilgili aldığı haciz ve takip kararları hem yüzlerce tüketiciyi zor durumda bıraktı hem tüketicilerin borcun çok üzerinde takip masrafını ödemelerine yol açtı. 
 
1 KURUŞ İÇİN KARA LİSTEYE GİRDİLER


Kuruşluk borçlar, vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Bu konuda, başta “sikayetvar.com”  isimli internet sitesi olmak üzere,  birçok “şikâyet ve eleştiri” sitesinde ilginç hikâyelere yer verildi. Örneğin, D.K. isimli bir tüketici,  Türkiye İş Bankası’nın 1 kuruluşluk borç için takip kararı aldığını ve bu borç nedeniyle kara listeye girdiğini bildirdi. Yine bir başka tüketici de, daha önceden kapattırdığı bir kredi kartı için Türkiye İş Bankası’nın 0.01 liralık borç çıkarması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Söz konusu tüketicinin iddiasına göre, banka kullanmadığı ve kapattırdığı kredi kartı için borç çıkardı. Bankadan da tüketiciden borcunu kapatması istendi. Bunun üzerine harekete geçen tüketici, borç için bankaya başvuruda bulundu. Bankadan gelen borç tutarı üzerine adeta şok olan tüketici, 0.01 kuruşluk borç nedeniyle takibe düştüğünü ve borcunu kapatmadığı sürece de takipte kalacağı uyarısıyla karşı karşıya kaldı. Aynı tüketici, 0.01 liralık borç nedeniyle kara listeye alınmasına da tepki gösterdi. 
 
İŞ BANKASI’NA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Türkiye İş Bankası, tüketicilerin en çok şikâyet ettiği bankaların başında geliyor. Ayrıca, bankalar arasında da, hizmet ve komisyon ücreti sayısı en fazla olan bankalar arasında bulunuyor. BDDK tarafından yapılan düzenleme ile bankaların ücret ve komisyonları teşhir edilmeye başlandı.

Buna göre, İş Bankası’nın, gerek aldığı ücret tutarları gerekse ücret kalemleri bakımından diğer bankaları solladığı belirlendi. Bu nedenle bankanın, ücret ve komisyonlar nedeniyle çok fazla şikâyete konu olduğu kaydedildi.
 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde