İran ve Paris'e odaklandık: İç giyimde ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardık!..

İran ve Paris'e odaklandık: İç giyimde ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardık!..

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 36 milyar dolarlık dünya iç giyim pazarından daha fazla pay almak için Avrupa ve İran pazarına odaklandıklarını açıkladı

İran ve Paris'e odaklandık: İç giyimde ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardık!..
16px
24px
08.02.2016 11:40
ABONE OLgoogle
Türk iç giyim firmalarını, İran’ın ardından sektörün en önemli organizasyonu olan Paris’teki Salon International De La Lingeri Fuarı’na taşıdıklarını bildiren İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi,  “Firmalarımız Fransa pazarını yerinde keşfetme imkânı buldu. Türk ürünlerine gösterilen ilgi Avrupa pazarına olan iştahımızı daha da artırdı” dedi.
 
Küresel pazarlarda payını arttırmak isteyen iç giyim firmaları İran’ın ardından dünya modasının kalbinin attığı Paris üzerinden yeni bir Avrupa açılımı başlattı. “Salon International De La Lingeri”ye katılan Türk iç giyim firmalarının ürünleri alıcılardan yoğun ilgi gördü.

Euro’nun dolar karşısında değer kaybı ve Avrupa’daki ekonomik daralmaya paralel olarak AB ülkelerine ihracatta son iki yıldır düşüş yaşandığını hatırlatan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Tahran ve Paris’te Türk ürünlerine gösterilen ilginin geleceğe dair umutlarını artırdığını söyledi. İHKİB’in Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile yürüttüğü kümelenme çalışması çerçevesinde iç giyim firmalarının hedef pazarları incelemeye aldığını bildiren Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti:



İÇ GİYİM FİRMALARI PARİS PAZARINI YERİNDE ANALİZ ETTİ

“Küme firmalarımızın pazar araştırması çerçevesinde bu yıl ilk ziyaretimizi İran’a yaptık.  Sektör olarak en büyük pazarımız konumundaki Avrupa’ya açılımımızı ise Paris üzerinden başlattık.  İHKİB üyesi 15 küme firması ile alanında dünyanın en önemli organizasyonu olan ve toplam 480 markanın ürünlerinin sergilediği Paris’teki Salon International De La Lingerie Fuarı’na katıldık. 

Bize özel düzenlenen 2017-2018 sezonunda hâkim renk ve kumaşların tanıtımı küme firmaları için zengin bir içerik sağladı. Bu tanıtımın firmalarımızın ileri sezon hazırlık aşamalarında yol gösterici olacağına inanıyorum. Paris Yurtdışı Pazarlama Programı  çerçevesinde Aubervellers, Sentier-Rue d’Aboukir isimli toptancı  lokasyonlarına ve department store Galerie Lafayette’e düzenlediğimiz ziyaretler sayesinde firmalarımız iç giyimde 1.9 milyar dolarlık paya sahip Fransa pazarını yerinde keşfetme ve analiz etme imkânı buldu.”
 
36 MİLYAR DOLARLIK PAZARDAN TÜRKİYE 807.4 MİLYON DOLAR PAY ALIYOR

Türkiye’nin 2014’te 808.6 milyon dolar olan iç giyim ihracatının geçen yıl 807.4 milyon dolarla hemen hemen aynı düzeyde kaldığını bildiren Hikmet Tanrıverdi, 36 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan dünya iç giyim ticaretinde bu payın yeterli olmadığını vurguladı. Hazır giyimde Türkiye’nin en büyük ticari ortağı olan AB’de pazarın 2016’da yeniden genişlemeye başlayacağını ifade eden Tanrıverdi, sözlerini şöyle noktaladı:

“2014 verilerine göre 36.1 milyar dolarlık hacme sahip dünya iç giyim ihracatının yüzde 40.4’lük bölümü Çin tarafından gerçekleştiriliyor. Çin’i Hong Kong ve Bangladeş’in takip ettiği listede pazardan yüzde 2.2 pay alan Türkiye 10’uncu sırada bulunuyor.
Paris üzerinden başlattığımız yeni açılımla Fransa ve diğer AB ülkelerinde pazar payımızı genişletmeyi arzu ediyoruz. İran ve diğer pazarlardaki çalışmalarımızın da meyvesini vermesiyle 2015’te 807.4 milyon dolar olan iç giyim ihracatımızı iki yılda 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde