İran’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 341’e yükseldi

İran’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 341’e yükseldi

İranlı yetkililerce açıklanan son bilgilere göre, 7,3'lük deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybeden kişi sayısı 341'e yükseldi

İran’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 341’e yükseldi
16px
24px
13.11.2017 15:36
ABONE OLgoogle

İran Irak sınırında meydana gelen 7,3’lük depremin artçı sarsıntıları sürüyor. 7.3’lük depremin merkez üssü Halepçe’nin Güneybatısı olarak açıklandı.

Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesi yakındaki birçok ev yıkıldı. Süleymaniye’de 8 Köy ve Derbendihan’daki barajda büyük hasar oluştu. Elektrik kesildi, telefon ve internet hattı koptu. Derbendihan barajı çevresindeki yerleşim alanları boşaltıldı. İran’ın Kermanşah eyaletinde 3 gün yas ilan edildi.

İran resmi kaynaklarından alınan bilgilere göre 207 İranlı hayatını kaybetti ve bin 686 kişi yaralandı. Gayriresmi bilgilere göre ise 341 kişi hayatını kaybetti. Irak tarafından ise 6 kişi hayatını kaybetti ve 200 yaralının olduğu bildirildi.

TÜRK KARGO UÇAĞI BÖLGEYE VARDI

Genel Kurmay Başkanlığı 20 kişilik sağlık ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan a 400 M kargo uçağı Kuzey Irak’a indi. Uçakta AFAD Başkanı, AFAD Başkan Yardımcısı, Ankara il AFAD Müdürlüğünden 10 personel ve 1 araç, Sağlık Bakanlığı UMKE’den 10 personel ve 1 araç ile Ankara AFAD Loji,sti,k deposundan 320 battaniye ve 60 çadır ile birlikte Süleymaniye’ye indi.

Başbakanlık, AFAD UMKE ve yardım malzemeleri K. Irak’a gönderildi açıklaması yapıldı. Adana’dan da K. Irak’a 10 tır yardım malzemesi gönderildi Diyarbakır’dan 20 kişilik Arama kurtarma ekibi K. Irak’a gitti. Türk Kızılay’ı bölgeye 3 bin çadır 10 bin battaniye ve mobil mutfak gönderdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde