Irak'ta hangi Türk şirketinin işçileri kaçırıldı?

Irak'ta hangi Türk şirketinin işçileri kaçırıldı?

Iraklı yetkililer, başkent Bağdat'ta çalışmakta olan 18 Türk işçinin maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Irak'ta hangi Türk şirketinin işçileri kaçırıldı?
16px
24px
02.09.2015 12:47
ABONE OLgoogle
Bağdat’ta çalışmakta olan 18 Türk işçinin maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını haberini Türkiye Dışişleri Bakanlığı doğruladı. İşçilerin Nurol İnşaat firmasında çalıştıkları öğrenildi. İşçilerin yerel saatle sabah saat 3′te kaçırıldığı bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kaçırılan işçilerile ilgili açıklamada bulundu. Kurtulmuş, “Türk müteahhitlik firmasında çalışan 18 vatandaşımız kaçırılmıştır. Irak makamlarıyla sıcak temaslar devam ediyor. Onlar da olayın nasıl olduğunu ve kimler tarafından yapıldığını şu an itibarıyla bilmiyorlar. Umarım bu olay güzel şekilde nihayetlendirilir” dedi.



SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATINDA ÇALIŞIYORLARDI

Nurol İnşaat firmasından yapılan açıklama,  bölgede 18 işçilerinin kaçırıldığını belirtildi. İşçilerin bir spor kompleksinin inşaatında çalıştığı açıklandı. Nurol Holding CEO’su Uğur Doğan, Bağdat’ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Doğan, “Bağdat’ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 03:00′te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı’nı bilgilendirdik” dedi.

Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Iraklı yetkililer de, söz konusu 18 kişinin, Bağdat’ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtti.

‘SADECE TÜRK VATANDAŞLARINI KAÇIRDILAR’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, “Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik” dedi.

Bir gazetecinin “Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş” sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.

ANKARA-BAĞDAT TEMASLARI SÜRÜYOR

Bilgiç, düzenlediği haftalık basın toplantısında, “Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk’ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”

İşçileri kaçıranların kimlikleri ya da amaçlarına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Başta 16 Türk işçinin kaçırıldığı duyuruldu ancak bu sayı 18′e yükseldi.

Şİİ MİLİSLERİN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİ

AFP ise, Bağdat’ta fidye için insan kaçırma eylemlerinin, uzun yıllardır karşılaşılan bir sorun olduğu belirtildi. Ancak Sadr Şehri semtinin hükümet yanlısı Şii milislerin kalesi olduğunu hatırlatan ajans, bunun siyasi amaçlı bir eylem de olabileceğini belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde