Irak'ta 4.5 Milyar Dolarlık iş anlaşması imzaladı

Irak'ta 4.5 Milyar Dolarlık iş anlaşması imzaladı

Enka İnşaat, Irak'ta toplam 3,000 MW'lık iki doğalgaz santral yapımı için Irak Merkezi Hükümeti ile anlaştı.

Irak'ta 4.5 Milyar Dolarlık iş anlaşması imzaladı
16px
24px
30.09.2014 10:22
ABONE OLgoogle
Enka İnşaat, Irak Merkezi Hükümeti ile biri Süleymaniye'de diğeri Bağdat'ta olmak üzere toplam 3,000 MW kurulu güce sahip olacak iki doğalgaz çevrim santrali yapımı konusunda anlaşmaya vardı.

Verilen bilgiye göre, Enka İnşaat santralin sadece inşaatından sorumlu olacak, işletmesini üstlenmeyecek.

Bir kaynak, "Bağdat'ta Irak Merkezi Hükümeti ile bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma doğalgaz santrallerinin yapımı ile ilgili. Teknik ekipmanları başkası tedarik ediyor" dedi.

Aynı kaynak projenin toplam yatırım tutarının 4.5 milyar dolar civarında olacağını söyledi.

Diğer bir şirket kaynağı ise "Santralin işletmesini ve gaz tedarikini Mass Group yapacak, biz diğer inşaat işlerini yapacağız. İşletmesini yapmayacağız. Her biri yaklaşık 1,500 MW olacak santralin birisi Süleymaniye'de, diğeri isi Bağdat'ta olacak" dedi.

İnşaat faaliyetlerinin başladığını ve şirketler arasında sözleşmelerin imzalandığını belirten kaynak, "Ancak bakan düzeyinde katılımın olacağı bir tören de yapılması planlanıyor" dedi.

Enka İnşaat'ın Kuzey Irak'ta iki yıldan bu yana dört tane şantiyesi olduğu söyleyen aynı kaynak, "Erbil'de de 500 MW'lık bir santral yapıyoruz. Ayrıca Süleymaniye ve Dohuk'ta da şantiyelerimiz var" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde