İnternetten alışverişte güvenli fatura

İnternetten alışverişte güvenli fatura

Maliye Bakanlığı, e-ticaret sektörünün uzun zamandır beklediği değişikliği hayata geçiriyor.

İnternetten alışverişte güvenli fatura
16px
24px
03.08.2013 15:00
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı tebliğe göre, e-ticaret yapan firmalar, artık müşterilerine kağıt fatura yerine e-fatura düzenleyecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen e-Arşiv Uygulamasının yürürlüğe girmesi ile internet satışları daha hızlı, güvenli ve düşük maliyetle yapılabilecek.

Uygulamadan, başlangıç aşamasında gerekli şartları yerine getiren mükellefler yararlanabilecek ancak uygulama, 1 Ocak 2015 itibariyle internet üzerinden satış yapan tüm mükelleflere zorunlu hale gelecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın, tüketicilerin internet alışverişlerine ait faturalarının güvenli şekilde alınmasını sağlayacağını ve sahte fatura riskini ortadan kaldıracağını bildirdi.

Düzenlemeyle kayıt dışı ekonominin de önemli ölçüde önüne geçmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

" e-ticaret firmaları tarafından düzenlenen e-faturalar, Maliye Bakanlığı sistemi tarafından kontrol edilerek beyan edilip edilmediği de çapraz kontrollerle denetlenecek. e-ticaret firmalarına ait kredi kartı satış bilgileri bir süredir Bakanlık sistemine aktarılıyor.e-ticaret firmalarına ait kredi kartı satış bilgileri ile e-fatura bilgilerinin çapraz kontrolü ile hem mal hem de para hareketi çapraz kontrollerle denetlenebilecek. Böylece bu alandan kaynaklanan vergi kaybı da önemli ölçüde önlenecek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde