İngiliz devi Türk hurdacısını aldı!

İngiliz devi Türk hurdacısını aldı!

İngiliz sanayi devi Bunzl, Türkiye'ye hızlı girdi. Bunzl, 94 milyon liralık ciro yapan Türk hırdavat şirketini aldı

İngiliz devi Türk hurdacısını aldı!
16px
24px
16.04.2015 04:50
ABONE OLgoogle
İngiliz sanayi devi Bunzl, Türkiye'ye hızlı girdi. Bunzl, 94 milyon liralık ciro yapan Türk hırdavat şirketi İstanbul Ticaret firmasını satın aldı

Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki büyüme taşeron şirketlerin de yönünü Türkiye'ye çevirdi. Dünyanın en büyük taşreronluk çözümleri ve dağıtım şirketlerinden Bunzl, Türkiye'ye gelme kararı aldı. 

İngiliz şirketi ilk adımı ise satın almayla yaptı. Londra merkezli Bunlz, Türk şirket İstanbul Ticaret Hırdavat Sanayi şirketini alıyor. Satın alma işlemi mayıs ayında sona erecek. Anlaşma ile Bunzl, Türk şirketinin iştiraki İstanbul Ticaret İş Güvenliği firmasını da bünyesine katacak.

İngiliz Bunzl'un CEO'su Micheal Roney, "İstanbul Ticaret Hırdavat şirketi son yıllarda kendi markası ve ürün yelpazesi ile hızla büyüdü. Bölgedeki ilk satın almamız son yıllarda istikrarlı büyüme gösteren G20'nin güçlenen ekonomisi Türkiye'nin önemini de ortaya koyuyor" dedi. 

94 MİLYON LİRA CİRO YAPTI 

1987'de kurulan İstanbul Ticaret, hırdavat ve nalbur ürünleri arasında sektörün en önemli firmalarından biri olarak gösteriliyor. İngiliz şirketinin sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul Ticaret, geçen yılı 94 milyon liralık ciro ile kapattı. Hortumdan yapıştırıcıya, elektrikli inşaat aletlerinden sektörde kullanılan el, ayak ve baş koruyuculara kadar çeşitli alanlarda üretim yapan Türk şirketinin, İstanbul dışında Ankara ve Bursa'da gibi şubeleri bulunuyor.

Dudullu'da 9 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren firmanın Karaköy'de de bir merkezi var. Türkiye'ye satın almayla giren Bunzl, 1854'te Slovakya'da kuruldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'ye taşınan firma, 1957'de Londra Borsası'nda işlem görmeye başladı.

Firmanın en büyük ortağı Invesco'nun yüzde 12, Aviva'nın yüzde 6.3, NewtonInvestment'ın ise yüzde 4 hissesi var. 2004'te 2.4 milyar sterlin ciro yapan şirket, 10 yılda yaklaşık 2.5 kat büyüdü ve bu rakam 6.2 milyar sterline çıktı. Bunzl'un 15 bin çalışanı var. 
Kerim Ülker/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde