İnciri Meclis'e yedirmek için başkanlıktan istifa etti

İnciri Meclis'e yedirmek için başkanlıktan istifa etti

Genel seçimler öncesinde bir istifa haberi de Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği'nden geldi.

İnciri Meclis'e yedirmek için başkanlıktan istifa etti
16px
24px
11.02.2015 14:12
ABONE OLgoogle
Genel seçimler öncesinde bir istifa haberi de Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı’dan geldi. Çalı, milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti.  Dr. Salih Çalı, Bursa’da 7 yıldır  Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesinde yürüttüğü çalışmaları siyaset platformuna  taşımak istediğini belirtti.

Dr. Salih Çalı’nın konuyla ilgili açıklaması aşağıdaki gibidir:

UİB bünyesinde bugüne kadar yürüttüğüm çalışmaları siyaset platformuna taşımak ve Allah nasip ederse, TBMM çatısı altında daha etkin sürdürebilme imkanına sahip olabilmek için Uludağ Yas Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılıyorum.

“30 seneden uzun bir zamandır araştırmacı , akademisyen ve özel sektörde başta Türk tarımı ile ilgili konular içinde çalışan, sektörün imkanlarını ve sorunlarını çok yakından bilen biri olarak, siyasete girmeye "elini taşın altına koyarak"  Milletin Vekili olmak için yeni bir sayfa açmaya karar verdim.

‘Güçlü Üretici Güçlü İhracatçı’ sloganına yürekten inandık ve bu doğrultuda  hep birlikte büyük çaba sarf ettik. Bu dönem zarfında güzel Bursa’mızı ekonomik, sosyal ve ticari alanlarda  ileriye taşıyacak faaliyetler ve projeler içinde olduk. UİB çatısı altında 7 senedir yürüttüğümüz bu çalışmalara her zaman katkı ve desteklerini esirgemeyen  tüm üreticilerimize ve ihracatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ancak bu süre zarfında gördük ki, birtakım temel sorunların  çözümü için üretici ve ihracatçıların arzu ve çabalar yeterli olmuyor. İllaki  ülkemizin yürütme organı yani hükümet ve bakanlıkların ve yasama organı olan TBMM’nin desteği gerekir.
Yürekten inandığım “Güçlü Üretici Güçlü İhracatçı” ifadesinin gerçekleşebilmesinin, üreticiden, çalışandan, emek verenden, ihracatçıdan, genel anlamıyla taşın altına elini koyan reel sektörden yana politikaların CHP iktidarında  mümkün olabileceğine inanıyorum. Bu oluşuma katkı verebilmek için  Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bursa Milletvekili aday adaylığına başvurma kararı aldım.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde