İmar değişikliği ile Sancak'ın 40 milyonluk arsası 1 milyara çıkacak

İmar değişikliği ile Sancak'ın 40 milyonluk arsası 1 milyara çıkacak

Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyenin yapması gereken imar değişikliği Ankara’dan yapılınca arsanın değeri, 40 milyon liradan 250-300 milyon liraya çıktı. Konut ve AVM inşaatıyla bu rakamın 1 milyar lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

İmar değişikliği ile Sancak'ın 40 milyonluk arsası 1 milyara çıkacak
16px
24px
05.10.2014 14:08
ABONE OLgoogle

Ethem Sancak’ın yeğeni olan Folkart  Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar değişikliğine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin olumsuz görüş bildirdiği ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, havuz medyasının iki gazetesi Akşam ve Star’ın sahibi Ethem Sancak’ın yeğeni için yaptığı imar iltimasına iki belediyenin olumsuz görüş bildirdiği ortaya çıktı. Bakanlığın, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak için yaptığı  arsanın değerini 20 kat artıracak olan imar değişikliğine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin olumsuz görüş bildirdiği öğrenildi.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Tarım İl Müdürlüğü’nün arkasında yer alan 24 bin 473 metrekare büyüklüğündeki araziyi, konut dışı kentsel çalışma alanından çıkarılarak 2. ve 3. derece iş merkezi alanına dönüştürülmesi için her iki belediyeden de görüş istedi. Belediyeler ise imar değişikliğinin bölgede bazı teknik ve fonksiyon değişikliğine yol açacağını belirtti. Belediyeler ayrıca daha önce ticari kullanımı olan bir yerin konuta çevrilmesinin sosyal donatı alanlarında da değişikliğe yol açacağı gerekçesiyle itiraz etti. 

Her iki belediye de insanların sürekli yaşayacağı şekle göre yeni düzenleme yapılması gerektiğini belirterek olumsuz görüş bildirdi. Buna rağmen bakanlık, arazide imar planı değişikliğine gitti. Böylece arazi, konut yatırımlarına açılmış oldu. Bornova Belediyesi’nin, askıya çıkarılan imar değişikliğine itiraz edeceği öğrenildi. İmar planı, 29 Ekim 2014 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıda kalacak.

40 milyonluk arsa 1 milyarı bulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu beyan edilen 3720 ada ve 5 parseli, konut dışı kentsel çalışma alanından çıkararak 2. ve 3. derece iş merkezi alanına dönüştürmüştü. Yapılan imar değişikliğiyle parselin değeri 20’ye katlandı. Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyenin yapması gereken imar değişikliği Ankara’dan yapılınca arsanın değeri, 40 milyon liradan 250-300 milyon liraya çıktı. Konut ve AVM inşaatıyla bu rakamın 1 milyar lirayı bulacağı tahmin ediliyor. 

Yaklaşık 3 bin metrekare ticaret alanına 600 adedi 1+0 veya 1+1, 250 adedi 2+1, 25 adedi 3+1 olmak üzere yaklaşık 900 konut inşa edilmesi planlanıyor.

Şaban Gündüz/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde