İlker Aycı’dan tosbağa şov

İlker Aycı’dan tosbağa şov

Volkswagen’in geçtiğimiz hafta 1.1 milyarlık yatırımını Polonya’da yapacağını duyurmasına rağmen İlker Aycı ümidini koruyor. Aycı, “Diyalog meyve verecek” dedi

İlker Aycı’dan tosbağa şov
16px
24px
27.03.2014 09:23
ABONE OLgoogle
Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz hafta içerisinde kaçan büyük yatırımla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin yatırım için uzun süren görüşmeler yaptığı Almanya merkezli otomotiv üreticisi Volkswagen, 18 Mart’ta yaptığı açıklamada Crafter van için 1.1 milyar dolarlık fabrika yatırımını Polonya’da yapacağını duyurmuştu.

Volkswagen’in bu kararına rağmen Ayci, umudunu koruyor. Volkswagen grubu ile önemli fizibilite çalışmaları yaptıklarını ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyareti sırasında da gündeme getirdiklerini ancak şirketin lojistik maliyetlerini gerekçe göstererek Polonya’yı tercih ettiğini söyleyen İlker Aycı, “Kaçan sadece bir projedir, Volkswagen değil. Periyodik görüşmeleri sürdürüyoruz. Er ya da geç Volkswagen gibi bir firmanın Türkiye pazarı ile ilgili yatırım yapma yönünde değerlendirme yapacağını düşünüyorum. Diyalog eninde sonunda meyvelerini verecek” dedi.
 

YATIRIMCI TANSİYONUN DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Seçim sonrası verilecek mesajların ve Nisan-Mayıs aylarının kritik önem taşıdığını söyleyen Aycı, bu dönemin aşılmasıyla Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırım almaya devam edeceğini ifade etti. “Türkiye’de seçim ortamıyla yükselen tansiyonun bir miktar düşmesini bekliyorlar. Seçim atmosferinden ekonomi, yatırımlar, yapısal reformlarla ilgili gündeme dönülmesi yatırımcılar nezdinde olumlu karşılanacak” dedi.

Stratejik yatırımcıların uzun vadeli perspektifle baktıklarını ve gelecek projeksiyonuyla yatırım yaptıklarını söyleyen Aycı, “Doğrudan yatırımcılar pozisyonlarını güçlü şekilde koruyorlar. Kısa vadeli yatırımcı anlık değişmelere daha çok bağımlı. Bizim yatırımcımızın perspektifi 15-20 yıl olduğu için parametreleri biraz daha değişik” diye konuştu.
 
TWİTTER’I ZİYARET EDECEĞİZ

Yabancı yatırımcının Twitter yasağına bakışının nasıl olduğu üzerine İlker Aycı, “Elbette Twitter’la ilgili en başında ilk meydana geldiğinde bir endişe gördük. Ama sonra sordular biz de anlattık. Ve gördüler ki bu mesele Türkiye ile Twitter arasında, Türkiye’de kişisel hak ve hürriyetlerin ve mahrem alanın korunmasıyla ilgili. Vatandaşlarımızın mahrem alandaki hukukunun korunmasıyla ilgili bir meseleydi” dedi.

Aycı, “Türkiye ile Twitter arasında bir kurumsal anlaşma yoktu. Bu tip durumlarda mahkeme kararlarının uygulanmasıyla ilgili ne gibi bir içtihat yapacaklarına dair herhangi bir anlaşmamız yoktu. Görüşmeler sürüyor şu anda ülkemiz ile Twitter arasında” dedi.

“Ümit ediyorum ki çok kısa bir süre içerisinde bir anlaşmaya varılır” ifadelerini kullanan Aycı, “Hem vatandaşlarımızın kişisel hak ve hürriyetleri ve mahrem alanları korunmuş olur, hem de erişim hakkı da tüm vatandaşlarımızın erişebileceği şekilde Twitter gibi mecralara devam eder” değerlendirmesinde bulundu. Nisan ayında Amerika ziyaretleri olacağını ifade eden Aycı, o ziyarette Twitter’la temasa geçmeyi düşündüklerini belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde