İlhan Cavcav çıldırdı: 41 kere maşallah!

İlhan Cavcav çıldırdı: 41 kere maşallah!

Süper Lig'de bir İlhan Cavcav klasiği... Ersun Yanal'la iki günde yolarını ayıran, Giray Bulak'ın maça çıkmasını beklemeyen, Mustafa Kaplan'ı ilk yenilgide gönderen Gençlerbirliği'nin bir numarası, kulüp başkanlığında tam 41 teknik direktör eskitti.

İlhan Cavcav çıldırdı: 41 kere maşallah!
16px
24px
15.09.2014 05:23
ABONE OLgoogle
Süper Lig'de bir İlhan Cavcav klasiği... Ersun Yanal'la iki günde yolarını ayıran, Giray Bulak'ın maça çıkmasını beklemeyen, Mustafa Kaplan'ı ilk yenilgide gönderen Gençlerbirliği'nin bir numarası, kulüp başkanlığında tam 41 teknik direktör eskitti. Efsane başkanın, Fenerbahçe'den ayrılan Yanal'a teklif götürdüğü ileri sürüldü.

 Gençlerbirliği'nin sahasında öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olduğu karşılaşma, Başkan İlhan Cavcav'ı adeta çılgına çevirdi. Teknik direktör Mustafa Kaplan'ı görevden aldığını açıklayan efsane başkan, "Takımı haftaya ben çıkaracağım" sözleriyle şaşırttı. Böylece Cavcav, yeni sezonda henüz 2 maç oynanmışken, ilginç istatistiğini de geliştirmiş oldu. 

Gençlerbirliği'nin bir numarası, gündeme bomba gibi düşen açıklamasından bir gün sonra "Kaplan'a değişiklik için yaptığı isteğin yanlış olduğunu" vurguladı, ama bir kez daha teknik direktör haberleriyle manşetlere çıktı. Aslında bu tablo İlhan Cavcav için sürpriz sayılmaz. Zira tecrübeli futbol adamı, başkanlık koltuğuna oturduğu 1978 yılından beri 41 teknik direktör ile mukavele yaparak, kırılması güç bir rekora göz kırptı. 

36 YILDA 58 DEĞİŞİKLİK! 

Gençlerbirliği'ne 1978 yılında kulüp başkanı olan İlhan Cavcav, 36 yıllık görev süresi boyunca 41 farklı isimle çalıştı ve 58 kez teknik direktör değişikliği yaptı. 

78 yaşındaki başkanın sözleşme imzaladığı hocalar şöyle: 

Fehmi Baştüzel, Mümtaz Sümer, Enver Ürekli, Kadri Aytaç, Tınaz Tırpan, Erkan Kural, Metin Türel, Hüsnü Macurni, İbrahim Aydın, Teoman Yamanlar, Gündüz Tekin Onay, Jozef Jarabinsky, Aldoğan Argon, Battal Tokyay, Valery Nepomniachi, Kurban Berdiev, Augusto Palacios, Zafer Göncüler, Georges Heylens, Sadi Tekelioğlu, Luka Peruzoviç, Yılmaz Vural, Karol Pezce, Samet Aybaba, Hasan Gül, Walter Maetueus, Ersun Yanal, Erdoğan Arıca, Oğuz Çetin, Ziya Doğan, Mesut Bakkal, Fuat Çapa, Reinhard Stumpf, Bülent Korkmaz, Thomas Doll, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan, Giray Bulak, Metin Diyadin, Mehmet Özdilek, Kemal Özdeş. 

ERSUN YANAL İKİ GÜNDE GİTTİ 

Gençlerbirliği, 6 Eylül 2007 Perşembe günü 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladığı teknik Direktör Ersun Yanal ile 9 Eylül Cumartesi günü yollarını ayırdı. Başkan İlhan Cavcav , transfer konularında prensiplerinin uymadığı gerekçesiyle sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Böylece Yanal'ın, 2002-2004 yılları arasında çalıştırdığı Başkent ekibindeki ikinci dönemi sadece iki gün sürmüş oldu. 

GİRAY BULAK MAÇA ÇIKMADAN GİTTİ 

Başkent temsilcisi, 25 Mayıs 2011 tarihinde, teknik direktör Giray Bulak ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Ancak tecrübeli teknik adam, Gençlerbirliği'nin başında resmi maça çıkmadan görevden ayrıldı. Basına yansıyan haberlere göre, sürpriz ayrılık, 'transfer politikası' nedeniyle gerçekleşti. Kadro oluşturma konusunda özgür çalışamadığı için Başkan Cavcav ile fikir ayrılıkları yaşayan Bulak'ın sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği belirtildi. 

SEZON SONUNU GÖRENLER BAKKAL VE ÇAPA 

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği, son 10 yılda, sadece 2005-2006 (Mesut Bakkal) ve 2012-2013 sezonlarında (Fuat Çapa) teknik direktör değişikliği yapmadı. Efsane başkan, 2007-2008'de 5 farklı isme görev verirken, 2010-2011'de 2'si yabancı olmak üzere 3 antrenörle çalıştı. 

GENÇLER'DE SON 10 YILIN TEKNİK DİREKTÖR RAPORU 

2004-2005: Oğuz Çetin, Ziya Doğan 
2005-2006: Mesut Bakkal 
2006-2007: Mesut Bakkal, Mustafa Kaplan 
2007-2008: Ersun Yanal, Fuat Çapa, Reinhard Stumph, Bülent Korkmaz, Mesut Bakkal 
2008-2009: Mesut Bakkal, Samet Aybaba 
2010-2011: Thomas Doll, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan 
2011-2012: Giray Bulak, Fuat Çapa 
2012-2013: Fuat Çapa 
2013-2014: Metin Diyadin, Mehmet Özdilek 
2014-2015: Kemal Özdeş, Mustafa Kaplan 

ÖZDİLEK, ÖZDEŞ, KAPLAN... 

2013-2014 sezonu sonunda Mehmet Özdilek ile yeni sezonun planlaması için masaya oturan Başkan İlhan Cavcav, 10 milyon Euro'yu bulan transfer isteği üzerine Özdilek ile yollarını ayırmıştı. BU ayrılıktan 3 gün sonra takımın başına Kemal Özdeş getirilse de, söz konusu birliktelik uzun sürmedi. Takımla bir antrenmana çıkan teknik direktör Kemal Özdeş, Temmuz ayı başında gönderildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Kemal Özdeş ve başkanımız İlhan Cavcav yaptıkları görüşmede oyuncu transferleri konusunda yaşanan anlaşmazlıklar dolayısıyla karşılıklı olarak yolları ayırmaya karar vermişlerdir" denildi. Vakit kaybetmeden sözleşme imzalanan Mustafa Kaptan, Özdeş ile aynı kaderi paylaştı. 47 yaşındaki teknik adamın Gençlerbirliği macerası 2 maçla sınırlı kaldı. 

‘4 BÜYÜKLERİ İHRAÇ EDERİM’ 

Habertürk TV'de yayınlanan ' Spor Türk' programına telefonla bağlanan İlhan Cavcav, kulüp başkanları arasında yaşanan kavga hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Onursal Başkanı olarak 'dört büyükler'in başkanlarına çağrıda bulunan Cavcav, "Birbirleriyle uğraşıyorlar. Bunlar kara leke olarak tarihe yazılacaktır. Büyüklük Allah'a mahsustur. Bu 4 tane büyük kulübümüzün bir araya gelip birlik ve beraberliğe çanak tutması lazım. Ben TFF'nin yerinde olsam bu 4 kulübü, Türkiye 1. Ligi'nden ihraç ederim. Bundan daha iyi olmazsa şerefsizim" dedi. 

‘GİTMESİNİ DE BİLİRİZ’ 

Antrenör Mustafa Kaplan, Başkan İlhan Cavcav'ın Bursaspor yenilgisi sonrası kendisini görevden almasına ilişkin, "Bu kulüpte daha önce çalıştık, gelmesini de gitmesini de biliyoruz. Bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz. Ama protokol tribününde oturan bir teknik direktörün, devre arasında 'şu oyuncu şöyle, bu oyuncu böyle' diye yorum yapması etik değil. Bu camiayı ve başkanımızı çok seviyorum. Ama şeref tribününde teknik direktörlük yapan insanları sevmiyorum" dedi. 

‘YANAL'A TEKLİF’ İDDİASI 

Mustafa Kaplan ile yollarını ayırdıktan sonra teknik adam arayışlarına başlayan İlhan Cavcav'ın, sezon başında Fenerbahçe 'den istifa eden Ersun Yanal'a teklif götürdüğü iddia edildi. Tecrübeli hocanın ise bu sezon takım çalıştırmak istemediğini belirtip 'Hayır' yanıtı verdiği öğrenildi.
Radikal
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde