İlginç uyarı: Televizyonlarda gözyaşı dökenlere itibar etmeyin

İlginç uyarı: Televizyonlarda gözyaşı dökenlere itibar etmeyin

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu: Abartılı hikayeler 'ulaşılmaz dindarlık tarzı' ortaya koyuyor.

İlginç uyarı: Televizyonlarda gözyaşı dökenlere itibar etmeyin
16px
24px
29.06.2015 09:38
ABONE OLgoogle
 Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla ekranlara gelen iftar ve sahur programlarına ilişkin olarak, "O programlarda melankoli ve abartılı hüzün havasının yaygın olduğunu görüyorum.Programları yapanların, o yayınlara çıkanların bazıları sahabelerin hayat hikayelerini abartılı şekilde anlatıp, gözyaşı döküyorlar. Onlara itibar etmeyin" dedi.

Torunlar Grubu'nun iftar programına katılan gazeteciler arasında yer alan Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Torunlar'ın patronları Aziz Torun ve Mehmet Torun'un ricası ile 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Kur'an Araştırmaları Merkezi'ni (KURAMER) yöneten Prof. Ali Bardakoğlu'nun yaptığı kısa sohbeti bugünkü köşesinde şunları aktardı:

"Prof. Bardakoğlu, ramazan ayının, orucun anlamına, önemine değinip şu uyarıyı yaptı:

- Ramazan ayı nedeniyle televizyonlarda iftar ve sahur programları var. O programlarda melankoli ve abartılı hüzün havasının yaygın olduğunu görüyorum.Programları yapanların, o yayınlara çıkanların bazıları sahabelerin hayat hikayelerini abartılı şekilde anlatıp, gözyaşı döküyorlar. Onlara itibar etmeyin.

Dinin hayatın içinde olduğunu vurguladı:

- Abartılı hikayeler "ulaşılmaz dindarlık tarzı" ortaya koyuyor."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde