İkinci elde Tramer 'Hasarı'

İkinci elde Tramer 'Hasarı'

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Yanık araç alırken plakadan hasar geçmişi aranan 'TRAMER' sisteminin yanlış bilgiler verdiğini öne sürdü.

İkinci elde Tramer 'Hasarı'
16px
24px
24.11.2015 06:46
ABONE OLgoogle
Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi'nin(TRAMER) sağlıklı işlemediğini söyledi.

Vatandaşların almak istedikleri aracın plakasını sorgulatarak herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenmek istedikleri TRAMER’in vatandaşları yanılttığını ileri süren Yanık, "TRAMER Türkiye'de başlı başına bir mesele. Arabaların pert olması, kilometreleri de bir sorun. Çünkü TRAMER'den alınan bilgilerin bir çoğu doğru değil. Pert olan araçların TRAMER'e işlenmediği, kaza yapmamış araçların kaza yapmış gibi göründüğü ya da bir arabanın 25-30 kez kaza yapmış olduğunu mesaj yoluyla iddia ediyorlar" dedi.

6-8 ay sonra işliyor

TRAMER’DE verilen bilginin altında 'Verdiğimiz bilgi  ticari ve yasal olarak bir hüküm taşımamaktadır' uyarısının bulunduğuna dikkat çeken Yanık sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş kaza yaptığında aracını dışarıda bir tamircide yaptırıyor. Sigorta aracılığıyla yaptırmadığı için TRAMER'e işlenmiyor. Sigortadan yaptırılsa bile TRAMER onu 6-8 ay sonra işliyor. Kayıt girilirken yapılan yanlışlık kayıtlar üzerinde başka bir aracın hasarlı ya da pert görünmesine sebep oluyor" 

‘PLAKA devamlı değişir'

Plakadan sorgulamanın kapatılması konusunda defalarca girişimde bulunduklarını anlatan Yanık, "Çünkü plaka devamlı değişebiliyor. Motor ve şasi numaraları açık olarak sorgulanabilmelidir. Tüm vatandaşları uyarıyorum; TRAMER'deki bilgiler kesinlikle sağlıklı değildir. Vatandaşlar almak istediği aracı bağımsız ekspertiz kuruluşlarına götürerek durumunu öğrenmelidirler. Pert aracı trafiğe salan bir zihniyet size ne kadar doğru bilgi verebilir ki?"  diye sordu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde