İkinci adam Ak Parti'den istifa etti

İkinci adam Ak Parti'den istifa etti

Bir dönem Erdoğan’ın en yakını AKP kurucularından Dengir Mir Fırat, partiden istifa etti.

İkinci adam Ak Parti'den istifa etti
16px
24px
29.07.2014 05:26
ABONE OLgoogle
Bir dönem Erdoğan’ın en yakını AKP kurucularından Dengir Mir Fırat, partiden istifa etti. Fırat, ‘AKP’de devam etmenin “Bu manevi sorum-luluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım’ dedi

AKP’nin kurucularından ve eski genel başkan yardımcılarından Dengir Mir Mehmet Fırat, Facebook sayfasından partiden istifa ettiğini açıkladı. Fırat, yaptığı açıklamada “Bugüne kadar AK Parti’de üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım” dedi.

Fırat, şunları ekledi:

“Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle, daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum.” Fırat, 8 Kasım 2008’de AKP Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYK’daki görevlerinden istifa etmişti. Ayrıca Köşk seçiminde oyunu da Selahattin Demirtaş’a vereceğini açıklamıştı.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde