İhracatın kilosu modayla 300 $ oldu

İhracatın kilosu modayla 300 $ oldu

Katma değerli tekstil ihracatı, kazancı artırdı. İhracat kilogram fiyatı özel dikim abiyelerde 300 dolara kadar çıkıyor

İhracatın kilosu modayla 300 $ oldu
16px
24px
15.05.2016 06:42
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin katma değerli üretimine Moda ve Hazırgiyim Federasyonu da yaptığı çalışmalarla katkı sağlıyor.

İhracatın ortalama kilogram fiyatı 1.5-2 dolar seviyesinde olan Türkiye'de, moda ve tasarım işin içine girince bu rakam 250-300 dolarlara çıkıyor. Moda ve Hazırgiyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, 23 derneği ve 4 bin 500 sanayiciyi bir araya getirerek kurdukları federasyonun 'uzmanlaşma' ve 'tasarım' alanlarında çalıştığını belirtti.

Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda fakültelerin tekstil ve tasarım bölümleriyle çalışmalar yaparak yeni moda akımları üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Öztürk, "Üniversitelerin sanayiye dönük bilgi üretmesi, sanayinin de bunu talep etmesi gerekir. Biz de öğrencilerle, Şanlıurfa Göbeklitepe'den Kars'taki Ani Harabeleri'ne kadar birçok yerde defileler düzenleyerek işbirliğini artırıyoruz" dedi.

Bu çalışmaların meyvesini aldıklarını söyleyen Öztürk, "Bugün 20 bin liraya bir abiye kıyafeti ihraç edebiliyoruz. Böylece yaptığımız ihracatın kilosu 250- 300 dolarlara kadar çıkıyor" dedi.

MEDİKAL FIRSATI

Sektörde çorap üretimiyle yer alan Hüseyin Öztürk, kendi alanıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Öztürk, Çorap Sanayicileri Derneği Başkanlığı döneminde YÖK onaylı Çorap Meslek Yüksek Okulu kurduklarını söyledi. Öztürk, Türkiye'de kişi başına ortalama 5 çift çorap satıldığını, bunun gelişmiş ülkelerde 30 olduğunu söyledi. Öztürk, "Türkiye'de yıllık 2.7 milyar çift çorap üretiliyor. 1.2 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Şimdi de medikal çorap gibi katma değerli üretimlere yöneliyoruz" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde