İhracatçı Başbakan Yıldırım'dan ne istedi?

İhracatçı Başbakan Yıldırım'dan ne istedi?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yönetim kurulu üyeleri Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti.

İhracatçı Başbakan Yıldırım'dan ne istedi?
16px
24px
16.06.2016 08:20
ABONE OLgoogle
TİM hazırladığı “İhracat Destek Paketi Önerileri”ni Başbakan Yıldırım’a sundu. TİM Başkanı Büyükekşi “Beklentilerimizin karşılanacağına inanıyoruz. Ekonomiye katkımız artacak” dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yönetim kurulu üyeleri Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Görüşmede 65'inci hükümetten beklentileri içeren ve daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşılan "İhracat Destek Paketi Önerileri", Başbakan Yıldırım'a sunuldu.

2023 hedefleri doğrultusunda hükümetle koordineli çalıştıklarını dile getiren Büyükekşi, ihracatçının beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını ve yüksek katma değerli üretime odaklanarak Türkiye ekonomisine katkılarını artıracaklarını söyledi.

HEDEF KALICI ART IŞ

Büyüme, ihracat, cari açık, enflasyon ve kur, istihdam gibi temel ekonomik verilerin yer aldığı "Ekonomi Yol Haritası Önerileri"ni hazırladıklarını vurgulayan Büyükekşi, "İhracatımızı kalıcı ve sürekli bir şekilde artırabilmek adına bu önerileri önemsiyoruz" dedi. Büyükekşi, Ankara ziyareti ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç gün önce Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli tarafından açıklanan, Türkiye'de yatırımın ve üretimin önünün açılmasını sağlayacak yapısal reform paketinde önerilerimizden bazılarının gündeme alındığını görmek bizleri memnun etti. Taleplerin hükümetimizce bir an önce hayata geçirilmesiyle birlikte 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağız."

ÜLKE GÜNDEMİ OLMALI

Büyükekşi, 65'inci Hükümet'in verimli yatırımların artırılması, kaynak israfının önlenmesi, maliyetlerin azaltılmasına öncelik vermesini takdirle karşıladıklarını belirtti. TİM Başkanı "Ekonomik sıçrama, dönüşüm, reel ekonomi ve ihracat, yeniden ülkemizin ana gündemi haline gelmeli. Net ihracatın büyümeye katkısı sürekli bir şekilde pozitif olmalı" diye konuştu.

DEİK LOBİ DE YAPACAK

Başbakan Binali Yıldırım, dün öğlen saatlerinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet ile de görüştü. Beklentilerini anlatan Yıldırım, sadece ticaret ve yatırımlar konusunda değil, aynı zamanda lobi çalışmalarında da DEİK'in yapması gerekenleri anlattı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde