İbrahim Aybar emekli oldu

İbrahim Aybar emekli oldu

İbrahim Aybar, 16 yıldır çalıştığı Renault Mais’ten emekli oldu.

İbrahim Aybar emekli oldu
16px
24px
01.01.2017 19:08
ABONE OLgoogle

ORDU Yardımlaşma Kurumu (OYAK) 20 milyar dolarlık dev bir yardım fonu. Bünyesinde Erdemir gibi büyük sanayi kuruluşları var. Fransız otomotiv devi Renault Mais’de de yüzde 51 paya sahip.

OYAK’ta mayıs ayında Genel Müdür Coşkun Ulusoy ve yönetim kurulundaki 4 arkadaşı sürpriz bir kararla istifa etmişti. 90 şirketli, 30 bin çalışanlı 20 milyar dolarlık bu dev holding, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımıcısı Süleyman Savaş Erdem’e emanet edilmişti.

2000 yılında Ulusoyla birlikte gruba gelen Celal Çağlar ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise istifa etmemiş, kalmıştı.

Geçen süre içinde OYAK’ta çimento ve otomotiv grupları ayrıldı. Grup Başkanı olan Celal Çağlar ise OYAK’tan koptu. Ulusoy döneminden kalan son yönetici olan Aybar, önce eylülde genel müdürlük görevini Berk Çağdaş’a devretti. Kendisi yönetim kurulu başkanı oldu. Ancak daha sonra emekli olmaya karar verdi. Yeni yıl itibariyle de 16 yıldır çalıştığı Renault Mais’ten ayrılmış oldu.

Emekli olacağını öğrenince İbrahim Aybar’ı aradım. Aybar otomotiv sektörü konusunda uzmanlaşmış, deneyim sahibi bir isim. Ayrıca aktif bir yapıya sahip. Aybar, “Birkaç ay dinleneceğim” dedi.

Bu gelişme ile askerlerin kurduğu OYAK’ta yönetimin yeniden şekillenmesi konusunda bir adım daha atılmış oldu.

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde