İTO'dan İran'la ilgili flaş karar!

İTO'dan İran'la ilgili flaş karar!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasını değerlendirdi.

İTO'dan İran'la ilgili flaş karar!
16px
24px
14.07.2015 14:12
ABONE OLgoogle
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Bu karar komşumuz İran için olduğu kadar, Türkiye için de tarihi öneme sahip. Hatırlamakta fayda var. 80 milyonluk İran nüfusunun 3'te biri ile dil sorunu yaşamadan ticaret yapabiliyoruz. Kapı komşumuza geçtiğimiz yıl yaptığımız ihracat 4 milyar dolar bile değil. Nükleer müzakerelerde uzlaşma sağlanmasının ardından Avrupa ülkeleri ve özellikle Çin İran’da lobi yarışına girecek. Başka bir deyişle, barış ortamı İran'a yatırımcı akınına neden olacak. Haliyle bu yatırım akınında Türk girişimcileri de dost ülke İran'ın yanında bulunacak. Yeni iş fırsatlarını birlikte geliştireceğiz. Biz İran'ı sadece mal satacağımız bir ülke olarak görmüyoruz. Türk girişimcisi İranlı girişimci ile ortak üretim yapacaktır. Bu sayede üçüncü ülkelere de birlikte açılabiliriz" diye konuştu. 

İRAN'DA FUAR DÜZENLİYOR

İstanbul Ticaret Odası olarak geçtiğimiz Ocak ayında İran'da Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon Fuarı düzenlediklerini ve fuarın İranlılardan büyük bir ilgi gördüğünü belirten Çağlar, 2016 yılı Ocak ayında ise bu sefer genel ticaret alanında çok daha büyük bir fuara hazırlandıklarını söyledi. 

Çağlar, "Önümüzdeki Ocak ayında Tahran'da 'Expo Turkey in Iran' fuarı düzenleme kararı aldık. Fuar yatırımcılarımız için önemli bir yatırım imkanının ilk adımını oluşturacak. Biliyorsunuz, yılbaşında yürürlüğe giren Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) ile Türkiye ve İran tarafında 300'e yakın üründe gümrük vergileri aşağıya çekildi. Öngörüler gerçekleşirse yaptırımlar da 65 gün içinde kalkacak. Rüzgar iki ülke lehine esiyor. Yeter ki iki ülke işadamları tecrübe ve zenginliklerini birbirleriyle paylaşsın" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde