İTO Meclis üyesiydi, Gençlik ve Spor Bakanı oldu

İTO Meclis üyesiydi, Gençlik ve Spor Bakanı oldu

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre yeni Gençlik ve Spor Bakanı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak oldu.

İTO Meclis üyesiydi, Gençlik ve Spor Bakanı oldu
16px
24px
19.07.2017 15:24
ABONE OLgoogle

Gençlik ve Spor Bakanlığı yine Karadeniz Bölgesinde kaldı. Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, koltuğunu Rize milletvekili Osman Aşkın Bak’a devretti. Bak yaptığı ilk açıklamada “Spor benim hayatım” dedi. 51 yaşındaki Bakan’ın kabine açıklanır açıklanmaz kendisine “Gençlik ve Spor Bakanı” olarak yeni bir twitter hesabı açtığı gözlendi.

‘TANIDIK’ İSİM

Spor Bakanı olarak atanan Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden çalışma arkadaşı.

Erdoğan Belediye Başkanıyken, Bak da belediyenin spor faaliyetlerinden sorumlu olarak görev yapıyordu.

Erdoğan gibi aslen Rizeli olan, ancak Kasımpaşa’da doğup büyüyen yeni Spor Bakanı Bak, Erdoğan’la İETT’de futbol oynadığı günlerde tanıştığını verdiği mülakatlarda anlatmıştı.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğan Bak, Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. 

İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

İTO'dan Şahin'e para ödülü

İTO'DA MECLİS ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPTI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 

Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu.

Bak 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın spor alanındaki geçmişi ise öyle:

Kasımpaşa Spor Kulübü genel sekreterliği, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği, TFF Genel Kurul delegeliği, Profesyonel Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü genel sekreterliği, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde