İTHİB Başkanı Gülle'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliğine tam destek

İTHİB Başkanı Gülle'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliğine tam destek

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliğine birlik olarak tam destek verdiklerini açıkladı. 

İTHİB Başkanı Gülle'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliğine tam destek
16px
24px
09.02.2017 11:58
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde dün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş adamlarından destek gelmeye devam ediyor.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Başkanı İsmail Gülle'de birlik olarak kampanyaya tam destek verdiklerini açıkladı. 

Gülle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün TOBB Ekonomi Şurasında firmalarımızın istihdam artırımına yönelik çağrısına İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak gönülden katıldığımızı ifade etmek istiyorum.

İTHİB olarak; son yıllarda tüm faaliyetlerimizde, gazetelere ve televizyonlara yansıyan bütün demeçlerimizde, üretimin ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların altını çizerek sektörümüzün nitelikli eleman ihtiyacını sıklıkla vurguladık, çalışmalarımızda bu konuya odaklandık. Sektörümüz nitelikli eleman konusunda çok büyük bir arayış içerisinde. Sektörümüzde çok önemli iş fırsatları var ama maalesef aradığımız nitelikte çalışma arkadaşları bulamıyoruz. 

Üniversiteli gençlerimize sektörümüzü tanıtmak ve sektörümüzün nitelikli elemana olan ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversitelerimiz ile ortak etkinliklere, iş birlikteliklerine imza attık. Yeni projeler ile sektörümüze yeni bir soluk getirmeye odaklandık, ulusal ve uluslararası işbirliği kuruluşlarıyla anlaşmalar yaptık. Tüm bu işbirliği faaliyetlerine devam edeceğiz. Nitelikli elemana olan ihtiyacımızı çözmeye yönelik faaliyetlerimiz kapsamında gençlerimizi tekstil sektörüne yönlendirmek adına “Tekstilde İş var” projemizi hayata geçirdik. Tasarımın gücünü vurgulamak, sektörümüzde genç tasarımcı arkadaşlarımızın istihdamı ve yetişmesini sağlamak amacıyla 11 yıldır artık uluslararası boyuta da taşınmış olan İTHİB İstanbul Kumaş Tasarım Yarışmalarını gerçekleştiriyoruz. 

TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİF SEKTÖRÜ

Hazırgiyim sektörü ile beraber Türkiye’nin istihdam ve ihracatta lokomotifi olan sektörümüz; Türkiye istihdamına ve ihracatına yapmış olduğu katkı ile yıllardır sorumluluklarının bilinciyle hareket etmektedir. Faaliyetlerine de daha büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu husustan hareketle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sektörlerimize yapmış olduğu çağrıyı gönülden destekliyor, sektördeki firmalarımız olarak ilave bir değil, beş yeni çalışma arkadaşımızı istihdam etmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Var gücümüzle ülkemiz üretimi, istihdamı ve ihracatı için mücadele etmeye devam edeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde