IŞİD’i bir Türk kadın giydiriyor!

IŞİD’i bir Türk kadın giydiriyor!

“IŞİD’in uniformaları nereden geliyor?” diyenlerin, sorusu yanıtlandı. Kıyafetler Almanya'dan, satan da bir Türk.

IŞİD’i bir Türk kadın giydiriyor!
16px
24px
27.10.2014 11:03
ABONE OLgoogle
“IŞİD’in uniformaları nereden geliyor?” diyenlerin, sorusu yanıtlandı. IŞİD’in giydiği üniforma, çizme gibi askeri kıyafetlerin Almanya’dan Nuran B. isimli bir Türk tekstilciden alındığı, Türk tekstilcinin ayrıca Türkiye üzerinden IŞİD’e gönderttiği ortaya çıktı. Türk toptancının, Suriye’ye gönderilmek için kaleşnikof mermisi ve gece görüş dürbünü de teklif ettiği belirtildi. Nuran B., “Ben islamcı değilim, avukatım konuşmamı istemiyor” diyor.

Almanya’daki Türkler’in terör örgütü IŞİD’le ilişkisi her geçen gün farklı boyut kazanıyor. Daha önce bir çok genç savaşmak için giderken, bu kez IŞİD’in askeri üniforma ve savaşçıların ihtiyaç duyduğu çeşitli giysileri, bir Türk kadının sağladığı ortaya çıktı.
Olay, 31 yaşındaki bir elektrik teknisyeni Kassem al-R.’nin, Bonn’da özel tim tarafından yapılan bir operasyonla yakalanmasıyla çözüldü.



IŞİD’e malzemeler, Bild gazetesinin tespit ettiği bu deponun sahibi olan Nuran B. tarafından sağlandı. Malzemeyi satın alan tutuklandı. Nuran B. ise konuşmuyor.

BİNLERCE ÜNİFORMA ONDAN

2002 yılından beri Almanya’da yaşayan kişinin, eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşadığı belirlenirken, tutuklanmasına gerekçesi de, “Terör örgütü IŞİD’e askeri malzeme ve uniforma sağlamak” olarak açıklandı.

Yapılan incelemede, bu kişinin askeri malzemeleri Ulm Kenti’nde tekstilci olan Nuran B. isimli bir Türk kadından aldığı ortaya çıktı. En son on ay önce 7500 çizme, 6000 askeri ceket, 100 asker gömleğinin de içinde bulunduğu yaklaşık 130.000 Euro’luk malzemenin satın alındığı saptandı.

MERMİ VE DÜRBÜN DE OLUR

Ayrıca, Nuran B.’nin bu askeri malzemeleri Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderttiği de belirlendi. Nuran B.’nin ayrıca, kaleşnikof mermisi ve gece görüş dürbünleri satmayı da önerdiği ifade de yer aldı.

Nuran B., “Ben islamcı değilim. Avukatım kimseyle bu konuyu görüşmemi istemiyor” diyerek konuşmaları reddetti. Bu arada, özel timler de operasyonları sürdürüyor. Suriye’ye gitme hazırlığı yapan 15 kişinin evlerine de baskın düzenlendi ve yeni gözaltılar oldu.

PKK DA, SAVAŞÇI TOPLUYOR

IŞİD tarafında bu gelişmeler olurken, PKK’nın da Almanya’dan savaşacak adam topladığı belirtildi. Der Spiegel Dergisi, şu ana kadar 50 kişinin PKK’ya katılmak ve IŞİD’le savaşmak için Almanya’dan gittiğinin belirlendiğini yazdı.

PKK’ya gidenlerin tespitinin daha zor olduğunun vurgulandığını belirten dergi, ayrıca Hollanda ve Belçika’dan da katılımların olduğunu, Kobani düşerse, Almanya’da da büyük olaylar çıkabileceğini vurguladı.
Ali Gülen/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde