IŞİD Türk tanklarına saldırdı: 3 şehit, 4 asker yaralı

IŞİD Türk tanklarına saldırdı: 3 şehit, 4 asker yaralı

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 14. gününde IŞİD'in iki Türk tankına düzenlediği saldırıda 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

IŞİD Türk tanklarına saldırdı: 3 şehit, 4 asker yaralı
16px
24px
06.09.2016 18:52
ABONE OLgoogle
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 14'üncü gününde, operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen 44 hedef Fırtına obüsleriyle vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 14'üncü gününde, operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 44 hedef, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleriyle 153 atım yapılarak tam isabetle vuruldu.

Harekatın başladığı günden bugüne kadar toplam 437 hedefe bin 852 atım yapıldı.

Koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12.30 sıralarında, Baragidah bölgesinde tespit edilen IŞİD hedefleri vuruldu. Ayrıca bugün koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Vukuf ve Sadvi köyleri ele geçirildi.

Operasyonların sürdüğü Vukuf bölgesinde çıkan çatışmalarda, terör örgütü IŞİD unsurlarınca, güdümlü TAS roketleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka yönelik saldırı düzenlendi.



3 asker şehit oldu

Suriye’nin Vukuf bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları iki Türk tankına roketli saldırı düzenledi. Olayda 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı 5 askerden birisi daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve maalesef şehit sayısı 3’e yükseldi.

Öte yandan, yine Vukuf bölgesi ve civarında süren çatışmalarda, 2 ÖSO personeli hayatını kaybetti, 2 personel de yaralandı. Tahliye edilen yaralıların hastanede tedavilerine başlandı.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, terör örgütü IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta "Fırat Kalkanı Harekatı" başlatılmıştı.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" ile Birleşmiş Milletler'in terör örgütü IŞİD'le mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde