İMİB’de toplu istifalar! Başkan Ali Kahyaoğlu’na karşı bayrak açtılar

İMİB’de toplu istifalar! Başkan Ali Kahyaoğlu’na karşı bayrak açtılar

9 kişi kalan yönetim kurulu, İMİB’i olağanüstü genel kurula götürmeye hazırlanıyor.

İMİB’de toplu istifalar! Başkan Ali Kahyaoğlu’na karşı bayrak açtılar
16px
24px
24.07.2017 07:51
ABONE OLgoogle

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) karıştı. Daha önce de istifaların yaşandığı birlikte geçtiğimiz günlerde 8 yönetim kurulu üyesi daha istifa etti.

9 kişi kalan yönetim kurulu, İMİB’i olağanüstü genel kurula götürecek. İMİB’de başkan Ali Kahyaoğlu’na bayrak açan 8 yönetim kurulu asil ve yedek üyesinin istifasının ardından 3 yıl önceki seçimlerde listede olan 21 kişiden 12’si ayrılmış oldu. Ayrıca birlikte 1 istifanın daha olması bekleniyor.

Tüzük gereği yönetim kurulu 7 kişiye düşerse Genel Sekreterlik yönetime el koyacak ve birliği kısa sürede olağanüstü genel kurula götürecek. İstifa haberinin ardından görüşlerine başvurduğumuz İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, yönetim kurulunun 7 kişiye düşmediğini hatırlatarak, kendilerinin ne zaman isterlerse o zaman genel kurulun toplanacağını ifade etti. 

Bir kişiye ‘hırsız’ iftirası atılıyorsa bunun ispat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kahyaoğlu, “Bu istifa eden arkadaşların ne gibi katkısı olmuş sektöre ya da birliğe. Şimdi kitap yazıyorum. Bunların hepsinin hangi kararları aldığı, hangisini engellediği olacak. 5 bin tane bastırıp, basın temsilcileri de dahil herkese dağıtacağım. 6 kişiyle istediğiniz kararı alabilirsiniz yönetimde. Neden istedikleri kararları almak yerine istifa ediyorlar. Amaçları yönetimi düşürmek. Bugüne kadar hiçbir katkıları olmadı. Amaç 7 kişinin altına düşürmekti ama beceremediler, diğer arkadaşları ikna edemediler. Onlar dik durdu. Yeniden başkan adayı olacağım” dedi.

Usul ve esaslara uymuyor İstifa eden yönetim kurulu üyesi Aydın Dinçer ise yaptığı açıklamada Başkan Ali Kahyaoğlu’nun usul ve esaslara uymadığını bu nedenle de bugüne kadar 11 asil 10 yedek yönetim kurulu üyesinden 12’sinin istifa ettiğini kaydetti.

Kahyaoğlu’nun yönetimde karar almadan ‘başkan benim’ diyerek hareket ettiğine işaret eden Dinçer, “Mesela bir Miami işi vardı. Yönetimde karar alınmadan haftasonu gitmiş. Sorduğumuzda da ‘Başkanın böyle bir yetkisi var’ diyor. Sosyal medyada ağır hakaretlerde bulunuyor. Biz de böyle bir kişiyle aynı yönetimde bulunmak istemedik. Şimdi en geç kasıma kadar olağanüstü seçime gitmek zorunda. Nisandaki olağan genel kurula kadar bu yeni yönetim görev yapacak” diye konuştu.  

Serkan Akıncı/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde