İDO isyan etti: Sürekli zarar ediyoruz..

İDO isyan etti: Sürekli zarar ediyoruz..

Tamamı 2011 yılında özelleştirilen İDO, devletin uyguladığı düşük fiyat politikası yüzünden sürekli zarar ettiğini açıkladı

İDO isyan etti: Sürekli zarar ediyoruz..
16px
24px
06.06.2017 17:50
ABONE OLgoogle

 Marmara Denizi'ndeki iki yakayı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü'nün 35 dolardan 17 dolara düşürüldüğü anlatan İDO yöneticileri aynı güzergahta hizmet verdikleri için şu an 2008'deki fiyatlarla hizmet vermek zorunda kaldıklarını söyledi. 

'YÜZDE 8 ZAM BİZİ KURTARMAZ'

Bu ani fiyat düşüşlerini 'maçın ortasında kural değiştirmek' olarak tanımlayan İDO yetkilileri belediyenin uygulamalarından da şikayetçi.

Dev proje mahkemelik oldu, İngilizler dava açıyor

Yöneticiler "Zamları belediye belirliyor. Bize toplu taşıma araç kuralları uyguluyorlar. Ama biz ayakta yolcu taşımıyoruz. Şimdi yüzde 8 enflasyon zammı gelecek. Ama bu bizi kurtarmaz. Döviz ve petrol fiyatları çok arttı" diyor. 

HESAPLAR ŞAŞTI

1.5 yıldır fiyat artışı yapılmadığını ifade eden yöneticiler şu noktalara dikkat çekti:

"Tüm ortaklarımız mutsuz. Şehir hatlarını beledıye subvanse ediyor, ama ben zarar ediyorum. Yatırımımızın geri dönüşü uzuyor. Hele iç hatlarda tamamen zarar edıyoruz. Böyle bir durumda satıp çıkmak da zararı realize edecektir. O nedenle kalıyoruz. Ama hesaplarımız şaştı."

Bakan, İDO ortağına böyle yanıt verdi: Biz onlara dava açtık mı..

SİRKECİ- HAREM SORUNU

Yöneticiler ayrıca Sirkeci-Harem arasında taşıma kurallarının da değiştirildiği kaydederek şu bilgileri verdi:

"Buradan artık ağır vasıta, uzun kamyonet ve uzun minibüsler geçemiyor. Yani Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kuralları uygulanaacak. Bu durum da günlük geçiş yapan ortalama 8 bin aracın 5 bin araca düşmesi anlamına geliyor. Bu hat böylelikle yok oluyor. 

İDO, Osman Gazi'ye dava açmıştı: Bakanın tepkisi ne oldu?
HEDEFLER BÜYÜKTÜ

İDO yöneticileri bu sorunların aşılması halinde büyük planlarının olduğunu da açıkladı. Planlar arasında bir kaç gün sürecek paket turizm programları, Ayvalık-Midilli, Yunan adaları, Umman ve Cidde seferleri var.

Öncelikler arasında ise Bodrum-Kos arası sefer programı bulunuyor. Yöneticiler "Bunların hepsi ülke için güzel yatırımlar ancak şu an önümüzü görmekte zorluk çekiyoruz" sözlerinde bulundu.

861 MİLYON DOLARA ÖZELLEŞMİŞTİ

2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin açık artırma bölümünde en yüksek teklifi 861 milyon dolar ile Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu vermişti. 

İDO'nun ortakları şöyle: yüzde 30 AKFEN, yüzde 30 TEPE, yüzde 30 İngiliz Souter ve yüzde 10 Sera Grup. Murat Gülderen/Posta

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde