İDO'da işten çıkarma olacak mı?

İDO'da işten çıkarma olacak mı?

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İDO'yla ilgili önemli açıklama yaptı

İDO'da işten çıkarma olacak mı?
16px
24px
16.06.2011 12:33
ABONE OLgoogle

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yüzde 30 oranında hisseye sahip oldukları TASS Denizcilik ve Ulaştırma Hizmetleri AŞ'nin İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İDO) hisselerini devralmasına ilişkin, İDO'da hiçbir şekilde işten çıkarma olmayacağını, insan kaynağını artırarak hizmet kalitesini büyüteceklerini belirtti.

     Akfen Holding tarafından yapılan açıklamada, ''yılın özelleştirilmesi'' olarak gündemde yer alan ve 8 Nisan 2011 Cuma günü açık artırma usulü ile satışı gerçekleştirilen dünyanın en büyük yolcu ve araç taşıma şirketi İDO'nun, Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu'na devredildiği kaydedildi.

     İDO'nun 1987 yılında İstanbul'un deniz ulaşımına ve trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla kurulduğu anımsatılan açıklamada, İDO'nun bugün toplam 19 hatta, 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 araba vapuru ile 32 noktaya hizmet götürdüğü bildirildi.

     Açıklamada İDO'nun devrine ilişkin görüşlerine yer verilen Hamdi Akın, İDO'nun Marmara Denizi ve İstanbul'un deniz taşımacılığında önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Akın, şunları ifade etti:
     ''Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu olarak bundan sonra İDO'nun hizmet kalitesini daha da ileriye taşıyacak yeni yatırımlarla, İstanbul için çok önemli olan bu yatırımı en güzel şekilde büyütmeyi istiyoruz. Bize göre özelleştirmeler hizmet çeşidini ve çalışan sayısını artırmak adına çok önemli bir adım. Biz bu adımı attık ve en iyi şekilde sürdüreceğiz. İDO'da hiçbir şekilde işten çıkarma olmayacak, aksine insan kaynağımızı artırarak hizmet kalitemizi de büyüteceğiz. Şu ana kadar yaşanan deneyimlerimiz de hep bu yönde oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde