İBB’nin el koyduğu iş merkezinde Başbakan’ın dükkanı çıktı

İBB’nin el koyduğu iş merkezinde Başbakan’ın dükkanı çıktı

İstanbul’da günde 40- 50 bin arası ziyaretçi çeken Perpa Ticaret Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığı davayı kazandı.

İBB’nin el koyduğu iş merkezinde Başbakan’ın dükkanı çıktı
16px
24px
15.02.2017 13:16
ABONE OLgoogle

İstanbul’da günde 40- 50 bin arası ziyaretçi çeken Perpa Ticaret Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığı davayı kazandı. Perpa’da Başbakan Binali Yıldırım’ın da işyeri olduğu ortaya çıktı.

Perpa A Blok Yönetimi’nin en büyük problemi 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması. Bu uygulamayla 108 bin 526 metrekarelik arsa, 3 parsele bölündü. A Blok'a 62 bin 600 metrekare kaldı. Burada yapılan uygulamadan kat maliklerinin haberi olmadığını kaydeden Perpa A Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin, kendi paylarına düşen arsanın, metrekaresine bin lira bedel konularak, lehlerine ipotek konarak, İBB İmar AŞ’nin mülkiyetine geçirildiğini ifade etti.

Dünya gazetesinden Sercan Akıncı’nın haberine göre; bu konudaki hukuk mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Başkan Sezgin, şunları anlattı:

“BAŞBAKAN DA BİZİM KAT MALİKİMİZ”

“Bizden para ödenmeden metrekaresi bin lira bedelle kamulaştırılan arsalar, daha sonra 13 bin lira bedelle satışa çıkarıldı. Arsaları sattıktan sonra parayı ödeyeceklerdi. 2010’da 3 kez ihaleye çıktılar. En son geçen ocak ayında mahkeme yürütmeyi durdurdu ama İBB Danıştay’a gitti. 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar yapılmıştı. Biz imarlı iskanlı olarak burayı aldık. Dünyada ilk kez böyle bir uygulama yapıldı. 4 bin 500 tane kat mülkiyetli tapu değiştirildi. Bizim tapularımız 2 ay saklandı, bize verilmedi. İtiraz süresinin bitmesi beklendi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Perpa’yı ziyaret ettiğinde kendisine bu durumu anlattık, ‘Ben Perpa’ya zarar verecek bir şey yapmayacağım’ dedi.


Danıştay daha önceki davalarda 2 kez bizim lehimize karar verdi. Bu sefer de öyle olacağını umuyoruz. Tapular tekrar değişecek, paylarımızı geri alacağız. Binamızın önüne yapılması düşünülen inşaatların hayata geçmesi Perpa’nın bitmesi demek. Planlanan inşaatların yapılması halinde bizim binamızla birlikte 1 milyon 200 bin metrekarelik yapı ortaya çıkacak. Şu an trafik kaldırmıyor zaten. Bu davayı bugünkü Başbakanımıza kadar götürdük. O da bizim kat malikimiz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde