İBB'de dergi kapattıran kriz: Kadir Topbaş'tan çok sert açıklama

İBB'de dergi kapattıran kriz: Kadir Topbaş'tan çok sert açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni kapatıldığını bildirdi...

İBB'de dergi kapattıran kriz: Kadir Topbaş'tan çok sert açıklama
16px
24px
16.05.2017 11:05
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni bir duvar yazısına yer vermesi nedeniyle kapattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, son sayısındaki akıl ve iz'andan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır. Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

Kapatılmaya neden olan içeriğin ise "Erdo-Gone inşallah maşallah" duvar yazılaması önündeki bir kedinin çekilmiş fotoğrafı olduğu belirtildi.

KADİR TOPBAŞ'TAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini kapattık. Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır" dedi.

Kapatılmaya neden olan içeriğin ise Erdoğanlı bir duvar yazısı önünde bir kedinin çekilmiş fotoğrafı olduğu belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde