İBB, Maçka'daki tarihi okul binasını ne yapacak?

İBB, Maçka'daki tarihi okul binasını ne yapacak?

İstanbul Maçka’daki tarihi okul binasını almak için herkes sıraya girdi. Geçmişi 1945 yılına kadar giden Maçka Akif Tuncel Endüstriyel Teknik Okulu'nun olduğu binayı İBB ne yapacakmış?

İBB, Maçka'daki tarihi okul binasını ne yapacak?
16px
24px
21.11.2014 13:21
ABONE OLgoogle
Türkiye’de işverenler ilk kez işveren sendikacılığının tarihini tartıştılar. Çimento Endüstrisi İşveren Sendikası’nın 50. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelin onur konuğu tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylıydı. İşveren sendikacılığının gelecekteki rolü üzerine panelistler konuşurken söz döndü dolaştı İlber Hoca’nın içinde yare olan bir konuya geldi.

Hoca, Topkapı Müzesi Başkanlığı döneminde İstanbul Maçka’daki bir binayı almak istediğini anlattı. Söz konusu yapı, geçmişi 1945 yılına kadar giden Maçka Akif Tuncel Endüstriyel Teknik Okulları’nın (Maçka Teknik Lisesi adıyla da biliniyor) binasıydı. Bina ilk olarak 1945’te ‘Tophane Sanat Okulu’ olarak açılmış, bir dönem de İtalyanlar tarafından elçilik binası olarak kullanılmıştı. Öğrendiğimize göre bina 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

İlber Hoca burayı Çini Müzesi yapmak için istemiş ama başarılı olamamış. Ortaylı, “Topkapı Müzesi’nin bodrumlarında 12 bin 500 çini var. Bunların gün yüzüne çıkması gerekiyor” dedikten sonra bu bina konusunda işverenleri harekete geçmeye çağırdı.

Bir dönem TÜSİAD Başkanlığı yapan Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Muharrem Kayhan ise, “Hocam biz de burayı sendika olarak parasını vererek almak istedik ama başarılı olamadık. Amacımız Tekstil Müzesi yapmaktı” dedi.

Öğrendiğimize göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı otel yapmak istiyormuş ve bununla ilgili yatırımcılarla görüşmeye başlamış.

Talip olanlardan birinin Kiler Ailesi olduğu belirtiliyor. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde