İBB Genel Sekreteri, Başkan Topbaş'a rakip oldu

İBB Genel Sekreteri, Başkan Topbaş'a rakip oldu

İBB Başkanı Topbaş’ın oğullarına ait Fatih’teki Saray Muhallebi’nin karşı sırasında İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da kardeşine tatlı ve dondurma satan MADO’nun şubesini açtı.

İBB Genel Sekreteri, Başkan Topbaş'a rakip oldu
16px
24px
13.07.2016 07:31
ABONE OLgoogle
İBB Başkanı Topbaş’ın oğullarına ait Fatih’teki Saray Muhallebi’nin karşı sırasında İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da kardeşine tatlı ve dondurma satan MADO’nun şubesini açtı. İstanbul Valisi’nin ziyaret ettiği dükkânda Hayri Baraçlı ağırladı.

Asıl mesleği mimarlık olan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, oğullarına devrettiği Saray Muhallebi dükkânları İstanbul’un en gözde caddeleri ve AVM’lerine yayılınca İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı da tatlı işine girdi.

Topbaşlar’ın Fatih’teki Saray Muhallebi şubesi ile aynı caddenin karşı sırasında 100 metre öteye açılan Mado’yu Topbaş gibi Baraçlı da kendi üzerine değil kardeşi Abidin Cüneyt Baraçlı ile yeğeni Ahmet Cihangir Baraçlı’nın adına kurduğu Matriks Gıda Turizm Organizasyon İnşaat. San. Tic. Ltd. Şti’ne açtırdı.

Mimari Topbaş’ın...

Hayri Baraçlı, her akşam Mado’yu ziyaret ediyor. Baraçlı’nın Mado’sunu İstanbul Valisi Vasip Şahin ile eski AKP İl Başkanı Aziz Bapuşcu ziyaret ettiler. Vali Vasip Şahin’in ziyaretinde İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da hazır bulundu.

Üniversitelerde ve seminerlerde gençlere girişimcilik dersleri de veren Hayri Baraçlı ve ailesinin yeme-içme sektöründeki tek şirketi Mado değil. Bereket Döner’in iki şubesi de Baraçlılar’ın Matriks şirketine ait.



Bereket Döner, şubelerinden biri mimarisini Kadir Topbaş’ın bizzat çizdiği Historia AVM’de, diğeri ise Kale Center’da bulunuyor. Baraçlı’nın dükkânları işleten kardeşi Abidin Cüneyt Baraçlı aynı zamanda AKP Güngören ilçe yönetiminde görev yapıyor.

Başarının sırrı...

Kardeş Abidin Cüneyt Baraçlı’nın kısa sürede iş yaşamında başarısının sırrını bilen yok. Abidin Cüneyt Baraçlı 1989’da imam hatip lisesini 1997 yılında Açık Öğretim Fakültesi’ni bitirmiş. Aileden zengin olması ise akla yatkın gelmiyor. Zira ağabeyi Hayri Baraçlı’nın üzerindeki tek gayrimenkul, eşi Hanife Baraçlı ile birlikte Fatih’te Muhtesip İskender Mahallesi, 164 ada, 26 parsel’deki 181 metrekarelik konut.

AKP Güngören ilçesinde yönetim kurulu üyesi olan Abidin Cüneyt Baraçlı’nın hem Historia da hem de Fevzipaşa Caddesi’nde yiyecek sektöründe önemli markaların şubesini açması ağabey desteği olmadan zor görünüyor.
Miyase İlknur/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde