Hyundai’den “Gangnam”a 10 milyar dolar

Hyundai’den “Gangnam”a 10 milyar dolar

Güney Koreli Hyundai, “Gangnam style” adlı şarkıya esin kaynağı olan “Gangnam” bölgesinde 10 milyar dolarlık bir arazi satın aldı

Hyundai’den “Gangnam”a 10 milyar dolar
16px
24px
20.09.2014 11:58
ABONE OLgoogle
Güney Koreli dev Hyundai, başkent Seul’un iş merkezinin tam ortasında yer alan bir araziye sahip olmak için 10 milyar dolar (7.8 milyar euro) gibi bir rakamı gözden çıkardı. Aynı zamanda dünyanın da en büyük 4’üncü şirketi olan Hyundai, merkez ofisini inşa edeceği 73.000 metrekarelik araziyi satın alırken, metre kare başına da 107 bin euro ödemiş oldu. Güney Kore tarihinin en pahalı işlemi olarak görülen bu satın almada, Hyundai arazinin ilk baştaki tahmini değerinin tam üç katı kadar bir miktar ödedi.
 
Bu abartılı rakam aslında Güney Kore kapitalizminin iki ezeli rakibi Hyundai ila Samsung arasındaki prestij savaşının bir sonucu.  Nitekim dünya elektronik devi Samsung da bu simgesel bölgenin merkezinde yer almak istiyordu.  Söz konusu bölge, iki yıl önce Psy adlı şarkıcı tarafından seslendirilen ve tüm dünyayı kasıp kavuran “Gangnam style” adlı şarkıya esin kaynağı olan “Gangnam” adıyla anılıyor.
 
Öte yandan, araziyi Samsung’a kaptırmamak için ihalede kıyasıya mücadele eden Hyundai bu astronomik rakamı telafi edebilmek amacıyla alana lüks bir otel ve bir kongre merkezi inşa etmeyi de planlıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde