Hüsnü Özyeğin kime teklif götürdü?

Hüsnü Özyeğin kime teklif götürdü?

Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Fiba Holding’in iki faktoring kuruluşunu birleşme aşamasında olduğu konuşuluyor.

Hüsnü Özyeğin kime teklif götürdü?
16px
24px
11.08.2014 16:34
ABONE OLgoogle
Fiba Holding’in iki faktoring kuruluşu olan Fiba Faktoring ve Girişim Faktoring şirketlerinin birleşme kararı
     
Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Fiba Holding’in iki faktoring kuruluşu Fiba Faktoring ve Girişim Faktoring şirketlerinin birleşme aşamasında olduğu konuşuluyor. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, birleşme çalışmaları başladı. Hatta birleşecek şirketin başına da ING Faktoring’in genel müdürlüğünü yürüten Özge Yılmaz’ın geleceği konuşuluyor.

Özge Yılmaz, Şubat 2013’te,Fiba Faktoring’te genel müdür yardımcılığı görevini yürütürken ONG Faktoring’in genel müdürlüğüne transfer olmuştu. İki şirketin birleştirilmesiyle oluşacak yapıyı yönetmesi için patron Hüsnü Özyeğin’in Özge Yılmaz’a teklif götürdüğü ve Yılmaz’ın da bu teklifi kabul ettiği bilgisine ulaştık.

Halen Fiba Faktoring’in genel müdürlüğünü yürüten Oya Yüksel ve Girişim Faktoring Genel Müdürü Nuray Ergül Bulutlar’ın yeni şirketin yönetim kurulunda yer alacakları söyleniyor.

Son verilere göre 650 milyon liralık aktif büyüklüğüne sahip olan Fiba Faktoring ile 320 milyonluk aktif büyüklüğüne sahip Girişim Faktoring birleştiğinde, sektörde dördüncü büyük kurum olma şansını yakalayacak.

Yapı Kredi Faktoring’in 2 milyarlık aktif büyüklüğünü kontrol ettiği bu piyasada, ikinci ve üçüncü sırayı Garanti Bankası ve Denizbank paylaşıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde