Hüsnü Özyeğin'in müthiş hamlesi: Nereyi satın aldı?

Hüsnü Özyeğin'in müthiş hamlesi: Nereyi satın aldı?

​Finansbank'ın eski sahibi Hüsnü Özyeğin çok konuşulacak bir gayrimenkul alışverişine imza attı.

Hüsnü Özyeğin'in müthiş hamlesi: Nereyi satın aldı?
16px
24px
16.10.2014 11:13
ABONE OLgoogle
Bankacılık duayeni Hüsnü Özyeğin,  8 yıl önce toplam 5.5 milyar dolar üzerinden Yunanistan'ın en büyük bankası NBG'ye sattığı Finansbank’ın şu anki genel müdürlük binasını satın aldı.

Finansbank'ın eski sahibi Hüsnü Özyeğin çok konuşulacak bir gayrimenkul alışverişine imza attı. Özyeğin, sekiz yıl önce sattığı Finansbank'ın genel müdürlük binasını satın aldı. Yunan National Bank of Greece'e ait olan Finansbank, 4. Levent'te satın aldığı yeni gökdelene taşınacağı için Esentepe'de bulunan genel müdürlük binasını ihale yoluyla satışa çıkartmıştı.

Özyeğin, Finansbank'ı sattıktan sonra Fibabanka'yı kurmuştu. Fibanbanka'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Finansbank'ın 47.5 milyon  dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı genel müdürlük binasının ihalesine en yüksek teklifi Fibabanka verdi. Fibabanka, Finansbank’ın şu anki İstanbul Gayrettepe’deki genel müdürlük binasına 67 milyon dolar ödeyecek.

Finansbank ise Levent Büyükdere Caddesi üzerinde inşaa edilen Soyak İnşaat'a ait Kristal Kule'yi KDV dahal 303 milyon Euro'ya satın almıştı. Finansbank'ın 170 metrelik Kristal Kule'ye taşınma süreci halen devam ediyor.

Özyeğin 1980'li yılların sonlarında Finansbank'ı Esentepe'de 9 katlı bir binada kurmuştu. Hızlı büyüme süreci bu binada gerçekleşen Finansbank, 1990'lı yılların sonunda 100 metre ilerideki yeni binasına taşınmıştı. Finansbank'ın ilk genel müdürlük binası ise 2002-2010 yılları arasında Vatan gazetesi tarafından kullanılmıştı.

2010 yılı başında Millennium Bank’ı alarak Türk bankacılık sektörüne dönüş yapan Özyeğin, adını Fibabanka olarak değiştirdiği yeni bankasının merkezini aldığı bu binaya taşıyacak.

Finansbank söz konusu binayı 2000-2001 yılında yaşanan kriz döneminde 13 milyon dolar bedele satın almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde