Hüsnü Özyeğin'in Şifa’yı büyütme planları…

Hüsnü Özyeğin'in Şifa’yı büyütme planları…

Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding, yüzde 50 ortak olduğu Florence Nightingale Hastaneleri üzerinden Kadıköy Şifa’yı da satın almıştı

Hüsnü Özyeğin'in Şifa’yı büyütme planları…
16px
24px
11.01.2017 12:38
ABONE OLgoogle

Kadıköy Şifa Hastanesi, 1976’da İstanbul Anadolu yakasının ilk özel hastanesi olarak kuruldu. 2005’te Ataşehir’de bir tıp merkezi açan Kadıköy Şifa, 2010’da da Ataşehir Şifa Hastanesi’ni kurdu. Birçok değişik alanda ayakta ve yatarak tedavi hizmetleri veren grup, evde sağlık hizmetleri de sunuyor. Grup ayrıca uluslararası hasta merkezi ile yabancı hastalara hizmet veriyor.

2016’ının Eylül ayında Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding, yüzde 50 ortak olduğu Florence Nightingale Hastaneleri üzerinden Kadıköy Şifa’yı da satın aldı.

Hüsnü Özyeğin resmen satın aldı

Hastanenin devir işlemleri o tarihten bu yana devam ediyor. Rekabet Kurulu’nun kasım sonundaki onayı sonrasında nihai imzaların atılmasının önünde bir engel kalmadı. Hastane resmen Florence Nightingale Hastaneleri’ne devroldu. Nihai imzalar da bugün yarın törenle atılacakmış.

Hüsnü Özyeğin 'Şifa'yı nerede buldu?

Şu sıralar hastanenin yeni sahipleri hummalı bir çalışma içine girmiş. Özyeğin’in ekibi Anadolu Yakası’nın ilk özel hastanesini nasıl büyütebiliriz diye çalışıyormuş.

Kadıköy Şifa’ya komşu mülk sahipleri ile görüşmeler başlamış. Hastaneye komşu bina sahipleri ikna edilirse bu binalar satın alınacakmış. Sonrasında da hastanenin kapasitesi büyütülecekmiş. 2017 yılında bu işleri tamamlamayı hedefliyorlarmış.

Özyeğin’in hastane yatırımı bununla da sınırlı kalmayacakmış. Ya yeni satın almalar ya da yeni şubeler açılacakmış. Özyeğin sağlık sektöründe büyüyecekmiş. Büyük bir patronun sektöre girmesi sizce de sağlıklı değil mi?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde