Hüsnü Özyeğin'den flaş hamle

Hüsnü Özyeğin'den flaş hamle

Hüsnü Özyeğin, Fransız perakende zinciri Auchan ile Rusya'da kurduğu ortak banka ile hamle yaptı.

Hüsnü Özyeğin'den flaş hamle
16px
24px
23.02.2017 10:33
ABONE OLgoogle

FIBA Holding'in Başkanı Hüsnü Özyeğin, kendi kurduğu bankası ile girdiği Rusya pazarında dünya devleriyle ortaklıklarını geliştirerek büyümeye devam ediyor. İngiliz perakende devi Marks & Spencer'ın Rusya'daki tüm mağazalarının tek işletmecisi olan Özyeğin, şimdi de bir başka dünya markası Fransız perakende zinciri Auchan ile Rusya'da kurduğu ortak banka ile hamle yaptı.

Türkrus’un haberine göre, geçen yıl uzun süre satış pazarlıklarına konu olan, ancak bu girişimden vazgeçip "Rusya’da büyümeye devam etme” kararı alan Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Credit Europe Bank, Rusya’da önemli bir girişime daha imza attı. Credit Europe Bank’ın Fransız perakende devi Auchan ile ortak kurduğu yeni banka “Oney Bank”a Rusya Merkez Bankası’ndan lisans çıktı. Dünyanın pek çok yerinde benzer ortaklıkları Fransız bankaları ile kurma konusunda muhafazakar davranan Auchan’ın Rusya’da "Türk partner” seçmesi de ayrı bir başarı olarak alkışlandı.

Hüsnü Özyeğin'ın satın aldığı Kadıköy Şifa neden kapanıyor?

Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada 20 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere, “Oney Bank”a Rusya’da ruble ve döviz cinsinden mevduat toplama izni verildiği bildirildi. Yeni banka, Rusya’daki mevduat sigorta sistemine de dahil oldu.

345 milyon ruble sermaye ile kurulan “Oney Bank”ta Fransız Auchan grubu Oney Banque Accord üzerinden yüzde 60, Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu FIBA Holding bünyesindeki Credit Europe Bank ise yüzde 40 hisse sahibi.

HER YERDE FRANSIZ, RUSYA'DA TÜRK!

Credit Europe Bank Rusya Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu, 2015 yılında Auchan marketlerinde tüketici kredisi vererek başlattıkları ortaklıkta yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi. Aydınoğlu, Auchan grubunun başka bazı ülkelerde de benzer projeler yürütürken ya Fransız bankalarını ya da ülkelerin en büyük bankalarını seçtiğini, Rusya’da kendilerinin bu iki tanıma da uymamalarına rağmen tercih edildiklerini vurgulayarak, “Bugüne kadar hala partnerlerimizin bu geleneklerini bırakıp bizi seçtiklerini bilmiyorum. Ama bu ortaklıktan sonra biz benzer işbirliği yönetimini dört büyük perakende şirketi ile daha kurduk. Bu başarıya katkısı olan herkesi kutluyorum” dedi.

Hüsnü Özyeğin resmen satın aldı

Fiba Holding’in iştiraklerinden, Rusya’daki en büyük Türk sermayeli banka Credit Europe Bank geçen hafta da önemli bir başarıya imza atmış, "en iyi ürün" ve "en iyi kampanya" dalında Rusya’da "yılın bankası” seçilmişti.

Rusya’da bankacılık sekörünü en saygın sitesi Bank.Ru tarafından yapılan değerlendirmede, Credit Europe Bank’ın “debit kart ürünü Card Plus” en iyi ürün, mevduat kampanyası ise "en iyi kampanya” olarak ödüllendirilmişti.

1997 yılından kurulan Credit Europe Bank’ın sahibi FIBA Group, 12 ülkede bankıcılık faaliyeti yürütüyor.

Rusya’da 30’dan fazla şehirde Credir Europe Bank’ın 66 şubesi, 530 ATM’si ve 4 binden fazla satış noktası bulunuyor. Banka 5 milyondan fazla ferdi, 2 binde fazla şirket ve 17 bin KOBİ müşteri ile çalışıyor.

Banka Rusya’da sermaye bakımından Top-50 içinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde