Hüseyin Çelik: Fişlemeler eski alışkanlık

Hüseyin Çelik: Fişlemeler eski alışkanlık

Hü­se­yin Çe­lik, Ta­raf Ga­ze­tesi­’n­de ya­yım­la­nan ve 2013’de kapsayan fiş­le­me bel­ge­le­riy­le il­gi­li açık­la­ma yap­tı.

Hüseyin Çelik: Fişlemeler eski alışkanlık
16px
24px
05.12.2013 08:38
ABONE OLgoogle

AK Par­ti Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Söz­cü­sü Hü­se­yin Çe­lik, Ta­raf Ga­ze­tesi­’n­de ya­yım­la­nan ve 2013’de kapsayan fiş­le­me bel­ge­le­riy­le il­gi­li açık­la­ma yap­tı. AK Par­ti Ge­nel Mer­ke­zi­’n­de ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­yen Çe­lik, “Böy­le bir bel­ge doğ­ru­dur. Hiç­bir ku­rum­la ve ki­şiy­le bu bil­gi­ler pay­la­şıl­ma­mış­tır. Mil­li İs­tih­ba­rat Teş­ti­la­tı­’nın (MİT) ve­ri ta­ba­nın­da bir ara­ya ge­ti­ri­len bil­gi­ler içer­de­ki­ler ta­ra­fın­dan bu adı ge­çen ga­ze­te­ye ser­vis edil­miş­ti­r” de­di. Çe­lik, özet­le şun­la­rı söy­le­di:

10 YIL­LA­RIN ALIŞ­KAN­LI­ĞI

 Mİ­T’­in ba­şı­na Sa­yın Ha­kan Fi­dan da gel­se Ah­met, Meh­met de gel­se Mİ­T’­in 10 yıl­la­rın alış­kan­lı­ğın­dan bir gün­de sıy­rıl­dı­ğı­nı id­di­a et­mek doğ­ru de­ğil­dir. Mİ­T’­in bir ve­ri ta­ba­nı var­dır. Her ta­raf­tan hak­kın­da in­ce­le­me, so­ruş­tur­ma ya­pı­la­cak, ar­şiv araş­tır­ma­sı ya­pı­la­cak şa­hıs­lar­la il­gi­li ge­len bil­gi­ler bir ha­vuz­da top­la­nır. Eğer MİT içerisinde bir arıza varsa ki bu sızmalar bu arızaları gösteriyor. Büsbütün bu kurumu bir bütün olarak itham etme durumunda değiliz.

BEL­GE İŞ­LE­ME KO­NUL­MA­DI

 (Bel­ge­yi gös­te­re­rek) Baş­ba­kan Sa­yın Ab­dul­lah Gül ta­ra­fın­dan 58. Hü­kü­met dö­ne­min­de Mİ­T’­e gön­de­ril­miş bir ta­li­mat­na­me­dir, bir emir­dir. 4.12.2002 ta­rih­li­dir. Bu ta­rih­te ‘MİT Müs­te­şar­lı­ğı­’na adıy­la, baş­lı­ğıy­la gön­de­ril­miş­tir. Su­çun şah­si­li­ği ev­ren­sel ku­ra­lı çer­çe­ve­sin­de ki­şi­le­rin doğ­ru­dan şa­hıs­la­rı ile il­gi­li ol­ma­yan ve­ya mad­di bir de­li­le da­yan­ma­yan, sa­de­ce so­yut du­yum­lar­dan el­de edi­len is­tih­ba­ri bil­gi­le­rin gön­de­ril­me­ye­rek yal­nız ad­li ma­kam­la­ra in­ti­kal eden ey­lem­le­rin ya­zı­lı ola­rak bil­di­ril­me­si­ni ta­lep edi­yor. Bun­dan son­ra gü­ven­lik so­ruş­tur­ma­sı ar­şiv araş­tır­ma­sı de­di­ği­miz böy­le ya­pı­la­cak­tır di­yor.

AYIP SA­YA­RIZ

 MGK ka­ra­rı­nı hiz­me­te kar­şı kul­la­nı­lan bir şey gi­bi sun­du­lar. Bu asıl­sız bir id­di­adır. Ne­ti­ce iti­ba­riy­le biz ay­nı ruh ve ma­na dün­ya­sı­na men­sup ol­du­ğu­muz in­san­lar­la de­di­ğim gi­bi ce­bel­leş­mek on­la­rı mağ­dur et­me­yi on­la­ra hak­sız­lık et­me­yi ken­di­miz için ayıp sa­ya­rız ve böy­le bir ayı­ba da as­la düş­me­yiz.

KATEGORİZASYON alçaklığın en büyüğüdür

 Hüseyin Çelik, kişisel bilgilerin toplanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Bu tür araştırmaların AK Parti’nin ilk yıllarında da yapıldığını biliyoruz. Fakat şunun altını çizmek isterim. Birine zarar vermek, birini kategorizasyona tabi tutarak ötekileştirmek ve makbul bir kısım insanı muzır sayma adına bir ülkede eğer kendi insanınıza yönelik fişleme yapıyorsanız bu alçaklığın en büyüğüdür. Böyle bir şey olduğu zaman bunun yanında durmamız, bunun arkasında durmamız, buna doğru dememiz de mümkün değil.”

2012-2013’TE FİŞLEDİLER İDDİALARI VAR

 Çelik, “Son günlerde ‘Belli grupları 2012’de, 2013’te de fişlediler’ iddiaları var. Kamuda belli stratejik yerlere eleman alınırken bildiğiniz gibi güvenlik soruşturması arşiv araştırması diye bir uygulama yapılır.”

Üniversite sınavı kaldırılamaz

“Sayın Başbakan bana dershaneleri kapat diye talimat vermedi. ‘Bunların gereğini yapın’ dedi. Bakın dershaneleri gereksiz kılacak ne yapılması gerekiyorsa bunlar yapılır.

 2 yıl gibi bir süremiz var. Dershaneler bunu fırsata çevirebilirler, özel okullar açabilirler. Sınav sisteminde bazı değişiklikler yapılabilir. Ama birilerinin iddia ettiği gibi üniversite sınavını kaldıramazsınız.”

Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde