Hüseyin Çelik: Fişleme belgeleri doğru

Hüseyin Çelik: Fişleme belgeleri doğru

Hüseyin Çelik, bir gazetede yer alan ve bazı cemaat mensupları hakkında fişleme yapıldığına dair belgelerin MİT'in içinden sızdırıldığını söyledi.

Hüseyin Çelik: Fişleme belgeleri doğru
16px
24px
04.12.2013 21:06
ABONE OLgoogle
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir gazetede yer alan ve bazı cemaat mensupları hakkında fişleme yapıldığına dair belgelerin MİT'in içinden sızdırıldığını söyledi.
 
Çelik, "Hiçbir kurumda ve kişiyle bu bilgiler paylaşılmamıştır. Ve MİT'in veri tabanında bir araya getirilen bilgiler, birileri tarafından içerdekiler tarafından, bu adı geçen gazeteye servis edilmiştir. Bu yapılırken de arkadaşlar şu yapılmıştır; özellikle AK Parti ile ve belli konularda tartışmaları olan bazı kesimlere mensup ve yakın kişiler seçilmiştir." dedi.
 
AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, yine basına sızdırılan MGK bildirisi ile ilgili, "Bırakın inancının gereği olarak insanların kılık kıyafetiyle uğraşmayı, 28 Şubat döneminde mesleğinden men edilen 800 öğretmeni ben milli eğitim bakanı sıfatıyla onları görevlerine iade ettim. 800 bayan öğretmeni. Düşülen komik durum şudur; MGK kararını hizmete karşı kullanılan bir şey gibi sundular. Bu asılsız bir iddiadır. Netice itibariyle biz aynı ruh ve mana dünyasına mensup olduğumuz insanlarla dediğim gibi cebelleşmek onları mağdur etmeyi onlara haksızlık etmeyi kendimiz için ayıp sayarız ve böyle bir ayıba da asla düşmeyiz. İşin bir diğer tarafı, bir şey daha söyleyeyim size, bütün bu dönem boyunca biz Türkiye'de kendi insanımızı kategorizasyona tabi tutmayı elimizin tersiyle kenara ittik. Hangi sivil toplum örgütü, hangi inanç grubu, hangi cemaat, hangi cemiyet, hangi camia olursa olsun ne zaman Sayın Başbakan'a hükümet üyelerine makul meşru mantıklı bir taleple geldilerse bunlar iyi karşılanmıştır, bunlara iyi niyetle yaklaşılmıştır ve çoğu zaman da onların arzusu istikametinde istekleri doğrultusunda işlem tesis edilmiştir." diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde