Hulusi Akar: Mehmet Dişli'ye 'Sen manyak mısın?' diye bağırdım

Hulusi Akar: Mehmet Dişli'ye 'Sen manyak mısın?' diye bağırdım

Orgeneral Hulusi Akar, "Mehmet Dişli'ye siz kimsiniz dedim. 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu sen manyak mısın sakın ha yapmayın' diye bağırdım.

Hulusi Akar: Mehmet Dişli'ye 'Sen manyak mısın?' diye bağırdım
16px
24px
25.07.2016 13:36
ABONE OLgoogle
Orgeneral Hulusi Akar "Beni Gülen ile Tuğgeneral Hakan Evrim görüştürmek istedi. Şiddetle reddettim. Yapmayın kan dökmeyin dedim. Darbeye şiddetle karşı çıktım. Mehmet Dişli'ye siz kimsiniz dedim. 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu sen manyak mısın sakın ha yapmayın' diye bağırdım.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Akar’ın ifadesine göre onu Tuğgeneral Hakan Evrim, Fethullah Gülen’le görüştürmek istemiş.

Tümgeneral Mehmet Dişli 16 Temmuz sabahı Hulusi Akar ile birlikte Başbakanlık binasına gelmişti.

AKP Genel Başkanı Şaban Dişli’nin de kardeşi olan yakın çalışma arkadaşı darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli ise Akar’a  “Herkesi alacağız. Artık Yola çıktık dönüş yok” diye tehdit etmiş. Akar da ona ‘Benim böyle işlerin içerisinde olanlarla işim olmaz. Siz kimsiniz’ diye tepki göstermiş.

İşte Akar’ın ifadesinden çarpıcı bölümler “Darbecilere ‘Ölüm kalım olmadan bitirin’ dedim, ama ikna edemedim. Onlara ‘Bataklığa batıyorsunuz’ dedim. Dişli’ye Hiddetle ‘Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu sen manyak mısın sakın ha yapmayın’ şeklinde bağırdım.
Orgeneral Akar ayrıca şunları anlattı:

“Benim seninle, böyle işlerle, olanlarla hiçbir işim olamaz, siz kimsiniz dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik  gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim, fakat ikna edemedim.  Komutanım, bu iş bitti, herkes yola çıktı anlamında şeyler söylüyordu.”

"Dilerseniz sizi Fetullah Gülen ile görüştürürüz"

Genelkurmay Başkanı Akar, "(Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı) Hakan Evrim 'dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz' gibi bir şey söyledi. 'Ben kimse ile görüşmem' diyerek tersledim. Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler." dedi.

"Bana sözde bildiri metnini imzalamam ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, savcılık ifadesinde, "Bana sözde bildiri metnini imzalamam ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim. Hatta bana okuduklarında önemsiz ve alaycı bir şekilde dinledim. Hatta öyle ki bu olaylar bittikten sonra ben bu hainlerin oluşturduğu cuntaya verdikleri ismi Yurtseverler Birliği gibi aklımda kaldığı halde, Yurtta Sulh Konseyi olduğu ortadadır. Ruh halimdeki şiddetli kızgınlık ve hiddet hiç bitmedi. Anılan konseyin kimlerden oluştuğu konusunda bir şey söylemediler." dedi.

Orgeneral Akar, savcılık ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bu darbe teşebbüsünü planlayan ve uygulamaya koyanların bu örgüt mensupları olduğuna inanıyorum. Bu çılgınlığa girişmelerinde, Ağustos şurasına ilişkin yaptığımız kapsamlı, ciddi ve titiz çalışmalarda bu örgütün büyük bir darbe yiyeceğini anlamalarının en önemli etken olduğunu düşünüyorum." 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde