Hükümetten müjde: Onların da borçları yapılandıracak....

Hükümetten müjde: Onların da borçları yapılandıracak....

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada çiftçilerin Ziraat ve Tarım Kredi'ye olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Hükümetten müjde: Onların da borçları yapılandıracak....
16px
24px
13.02.2017 15:27
ABONE OLgoogle

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulunudu. 

Çiftçilerin Ziraat ve Tarım Kredi'ye olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını ve öteleneceğini söyleyen Kurtulmuş, hayvan varlığının da kayıt altına alınacağıyla ilgili karar alındığını açıkladı.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili yasa çalışmaları görüşüldü. Türkiye için geç kalınmış bir proje ama bugün Türkiye'nin Türkiye Uzay Ajansı kurması elzem hale gelmiştir. Ülkemizin uzaydan daha iyi yararlanması için bir yapıya kavuşacağız. Bugün bu konular gündeme geldi. Her madde detaylı bir şekilde gözden geçirilecek. 3 alanda yasa teklifleri olgunlaştırılacak ve meclise getirilecektir.

Fırat Kalkanı Operasyonu

Cerablus ile başlayan operasyon El Bab'a kadar uzandı. Bu operasyonun zaferle sonuçlanacağını öngörüyoruz. Operasyon başlamadan önce ABD ile bir mutabakatımız vardı. PYD ve YPG unsurlarının çekilmesi. Bunu bekliyoruz. Çok dinamik bir süreç. Yakınen takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bundan sonra Türkiye uluslararası koalisyonla mutabakat sağlanırsa Münbiç ve Rakka'nın temizlenmesi için adım atılabilir. Rakka DEAŞ'ın merkezidir. Biz orayı DEAŞ'tan temizleyeceğiz ama yerine PYD'yi koyarız derseniz bu Türkiye için tehdit olur.

"HAYIR DEMEK TERÖRE DESTEK ANLAMINA GELMİYOR"

Türkiye'nin böyle bir konjektürde referanduma gidiyor olması Türkiye demokrasisi açısından bir kazançtır. Dolayısıyla bu kampanyada hayır diyenlerde olacak, evet diyenlerde. 

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle söylememişlerdir. Kandilden hayır kampanyasını destekleyen açıklamalarını görüyoruz. Yine FETÖ'cüler hayır çıkması için elinden geleni yapıyorlar. Buradan hareketle bütün hayırcıları terörist ilan edemeyiz. Söylenen çok nettir. Türkiye'de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

Biliyorsunuz, KHK'lerde yanlışlıklar varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin yasal makanizmamız var. O müracatlarla sonuç alınabilir. 

Bu müracatlar hızla kuruluyor. Bu AYM'nin de yükünü azaltacak. Bununla ilgili yapı oluşuyor. İlgili bakanlıklar bu kurula temsilci verecek. Kuşkulu ihraçlar varsa bunlarla ilgili adım atılacak.

Referandum kampanyasının başındayız. Evetler ciddi manada önde görünüyor. Kampanya ilerledikçe evet sonucu yükselecek. Biz anketleri çok iyi kullanan bir partiyiz. İnanıyorum ki şenlik içinde kampanya yapacağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde